Genel

THY, ABD'ye gidecek kargolar için X-Ray cihazları alıyor

THY Genel Müdürü Ekşi, "Amerika, bazı ülkelerden gelen kargolarda özel arama istiyor. Bu konuyla alakalı TSA onaylı X-Ray cihazları alıyoruz." dedi.

THY, ABD'ye gidecek kargolar için X-Ray cihazları alıyor
15-09-2017 18:37

Ä°STANBUL (AA) - Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal EkÅŸi, "Amerika, bazı ülkelerden gelen kargolarda özel arama istiyor. Bu konuyla alakalı TSA onaylı X-Ray cihazları alıyoruz." dedi.

Ä°stanbul Havalimanları Muhabirleri DerneÄŸi (Ä°HMD) üyelerini YeÅŸilköy'deki THY Genel MüdürlüÄŸünde kabul eden EkÅŸi, ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Geçen yıl Atatürk Havalimanındaki terör saldırıları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) baÅŸarısız darbe giriÅŸimi nedeniyle yaklaşık 35 uçağı yere indirmek zorunda kaldıklarını, fakat kötü tablonun artık geride kaldığını anlatan EkÅŸi, ÅŸu an uçak aradıklarını belirtti.

Bilal EkÅŸi, "Hatta Emirates’in indirdiÄŸi uçaklar vardı, Boeing 787-900 ve Airbus 350 uçakları. Dünyada gidip bakmadığımız yer kalmadı. Dünyada da genelde bir iyileÅŸme var. O yüzden ÅŸu anda uçak arıyoruz. Bu sene Rusya’daki charter taleplerimizi uçağımız olmadığı için durdurduk. Ä°nÅŸallah gelecek sene uçakları çok daha fazla koÅŸturacağız. EÄŸer geniÅŸ gövde uçağı bulabilirsek 'wet lease' olarak almaya çalışacağız." diye konuÅŸtu.

EkÅŸi, kriz döneminde kısa mesafeli bazı hatlardaki ikramlarda gittikleri kısıtlamaların sona ereceÄŸini ifade ederek, "Åžu anda talimat verildi. Uçan aÅŸçılar da dahil olmak üzere 2015 deÄŸerlerine geri dönüyoruz." dedi.

Bir soru üzerine Amerikan UlaÅŸtırma GüvenliÄŸi Ä°daresinin (TSA) Türkiye’den ABD’ye gidecek kargolarla ilgili bir genelge yayınladığını anımsatan EkÅŸi, ÅŸöyle devam etti:

"Amerika, bazı ülkelerden gelen kargolarda özel arama istiyor. Bu konuyla alakalı TSA onaylı X-Ray cihazları alıyoruz. Kargoda çok fazla problem çıkacağını beklemiyoruz. Üç kiÅŸiyle yapacağınız iÅŸi 5 kiÅŸiyle yapmış oluyorsunuz. Diyelim ki paleti eskiden bir bütün olarak gönderirken, ÅŸimdi TSA diyor ki 'Bunları ayır, tek tek X-Ray'den geçir.' Kargo bütün olunca zaman zaman içindeki bir ÅŸeyi tespit etmek zorlaÅŸabiliyor. Kargoda çok fazla bir endiÅŸemiz yok."

EkÅŸi, Rio Parampilik Olimpiyat Oyunlarına katılan ilk Türk kadın tenisçi olan BüÅŸra Ün için sponsorluk noktasında ellerinden geleni yapacaklarını da belirterek, THY’ye çok fazla sponsorluk talebi geldiÄŸini, bunun için belirli bir bütçe içinde kalmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Ä°zzet Taskiran

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER