Politika

"Terör ve göçmen meselesinde dayanışma sergilenmeli"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, göçmen sorunuyla ilgili bir takım yapısal tedbirlerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Terörle mücadele ve göçmen meselesinde ciddi bir dayanışma sergilenmesi gerekiyor” dedi. Başbakan Yardımcısı...

"Terör ve göçmen meselesinde dayanışma sergilenmeli"
23-05-2016 20:40
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, göçmen sorunuyla ilgili bir takım yapısal tedbirlerin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Terörle mücadele ve göçmen meselesinde ciddi bir dayanışma sergilenmesi gerekiyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dünya İnsani Zirvesi kapsamında düzenlenen"Çatışmaları Önlemek ve Bitirmek İçin Politik Liderlik" konulu 1. Yüksek Düzeyli Yuvarlak Masa Toplantısında konuştu. Yalçın Akdoğan göçmen sorununa değinerek, dünyada en fazla göçmenin Türkiye’de olduğunu söyledi.
Akdoğan, “Tarihte ilk kez bir insani zirve yapıyor. Türkiye’de yapılması önemli. Türkiye son yıllarda insani yardımda dünyada ilk sıralarda yer alıyor. Dünyada en çok göçmen misafir eden ülke Türkiye. 26 kampımız var. 2.8 milyon Suriyeli, 200 bin Iraklı misafir ediliyor. Suriye’de 10 tane, Kuzey Irak’ta 3 tane kamp kurduk. Her türlü mazlum ve mağdura sahip çıkmaya çalışıyoruz. Suriyeli 160 bin bebek dünyaya geldi Türkiye’de” dedi.

“BUGÜN KANGREN OLMUŞ BİR MESELEYLE BOĞUŞUYORUZ”
“4 yıldır insanlar Türkiye’deler belki 10 yıl daha kalacaklar” diyen Akdoğan, “Yapısal bir takım tedbirler geliştirilmesi ve ciddi bir dayanışma içine girilmesi gerekiyor. Bir neslin kaybolmaması için ciddi bir dayanışma gerekiyor. Göçmenler konusunda Türkiye yalnız bırakıldı. Terörle mücadele ve göçmen meselesinde Türkiye’yle ciddi bir dayanışma sergilenmesi gerekiyor. Akdeniz’de çocuklar bebekler boğuluyor. Sorun başlayınca kriz yönetimi yapıyoruz. Asıl yapılması gereken risk yönetimidir. Bugün kangren olmuş bir meseleyle boğuşuyoruz. Bunun Mağduru da Türkiye olmuştur, Yunanistan olmuştur” dedi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER