Politika

Terör örgütü kadınları hedef alıyor

Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Sema Ramazanoğlu "Terör örgütü Doğu’da hem kadınları hem çocukları hem de yaşlılara yönelik bir mağduriyet yarattı. Ne kadın ne yaşlı ne çocuk tanımadı. Evleri cephanelik olarak kullanmışlar. Terör...

Terör örgütü kadınları hedef alıyor
07-03-2016 20:21
Aile ve Sosyal Politikilar Bakanı Sema Ramazanoğlu "Terör örgütü Doğu’da hem kadınları hem çocukları hem de yaşlılara yönelik bir mağduriyet yarattı. Ne kadın ne yaşlı ne çocuk tanımadı. Evleri cephanelik olarak kullanmışlar. Terör örgütü kadınları hedef alıyor" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu 8 Mart dolayısıyla "Kadın hayattır" konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ramazanoğlu, bir gazetecinin HDP’nin Doğu’da kadınları katlettiğine yönelik raporuyla ilgili soru üzerine şunları dedi:
"Terör örgütü Doğu’da hem kadınları hem çocukları hem de yaşlılara yönelik bir mağduriyet yarattı. Ne kadın ne yaşlı ne çocuk tanımadı. Evleri cephanelik olarak kullanmışlar. Terör örgütü kadınları hedef alıyor. O bomba düzeneklerini Koyan kim? Kimi öldürmek istiyor? Önce buna baksınlar. Terör örgütüyle güvenlik güçlerinin çatışmalarının bittiği andan itibaren biz psikologlarımızla sahadaydık, kapı kapı dolaşıyorduk, rehabilitasyon hizmeti sağlıyorduk. Silopi’de birçok aileyi ziyaret ettik. Kadınlarımız için istihdam yaratmaya çalışıyoruz, çözüm üretiyoruz. Çocuklarımızın telafi eğitimleri yapıldı. Kimse ölümün üzerinden siyaset yapmasın. Önce o düzeneklerle kimin hedef alındığına bakılsın."
Bursa’da bir çocuğun koruyucu aileden alınıp evlatlık verilmek istenmesine yönelik bir soruyla ilgili ise Ramazanoğlu şunları kaydetti:
"Koruyucu ailede olan bir çocuğun yasal hakları kurumumuzda kalmak üzere aileye veriliyor. Denetimini de biz yapıyoruz. Evlat edinme ile ilgili yasal haklar da aileye veriliyor, çocuk ailenin yasal mirasçısı da oluyor. Yani koruyucu ailelik geçici bir süreç ama aile evlat edinmek istiyorsa başvuru da bulunup gerekli süreçlerden geçmesi gerekir."

"ANA HEDEFİMİZ KIZ ÇOCUKLARININ 12 YILLIK EĞİTİMİ TAMAMLAMASI"
Ramazanoğlu, TÜİK’in son araştırma verilerine göre kadınların okuma yazma oranlarının erkeklerden 5 kat daha fazla okuma yazma bilmeyen kadın olmasıyla ilgili bir soru üzerine ise, "Okuma-yazma oranlart biz AK Parti olarak iktidara geldiğimizde çok düşüktü. Çeşitli okuma yazma kampanyaları düzenlendi. Bütün bu kampanyalar Türkiye’nin bir başarısıdır. Burada istatistiksel bir algı var. Kız çocuklarının okullaşma sürecine bakıyoruz. Okuma yazma oranının artması bir toplumsal gelişmişlik seviyesiyle ilgilidir. Ana hedeflerimizden biri bütün kız çocuklarının 12 yıllık eğitimini tamamlaması" cevabını verdi.

"KADINLARIN ÖZLÜK HAKLARINI KORUYACAĞIZ
Yine TÜİK’in verilerine göre kadınların erkeklerden daha az ücret alması konusunda Bakan Ramazanoğlu, "Kamuda cinsiyet ayrımı yapılmadı hiçbir zaman. Kadın-erkek ücretleri hep eşit oldu. Bugün asgari ücret sabit. Kadınlara kariyere yönelik cam tavanlar konuluyor özel sektörde. Biz Doğum sonrası izinler de, ücretsiz izinlerde özel sektörde de, devlette de kadınların özlük haklarını koruyacağız" değerlendirmesini yaptı.

"HER AİLENİN BİR SOSYAL DANIŞMANI OLACAK"
Ramazanoğlu, kadına yönelik şiddet ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:
"Şiddet tabii ki bizim en büyük mücadele alanımız. Şiddet toplumsal bir sorun, öğrenilen bir süreç bu temele bakmamız lazım. Aile Sosyal Destek Projemizle(ADEP), ’her ailenin bir sosyal danışmanı olacak’ diyerek başladık. Önümüzdeki ay 1500 kişilik bir istihdam edeceğiz. Bu proje aile hekimliği örnek alınarak geliştirdiğimiz bir proje. Sahaya indiğimizde hem eğitiyorum hem de ben tıp doktoru olarak ailelerle görüşüyoruz. Temelde ailenin sorun çözme yeteneğini geliştirmek istiyoruz. Sorun çözme yeteneğini kaybeden aileyi rehabilite ederek sorun çözme yeteneği gelişmiş bir aileye çevireceğiz. Şiddet, kadın çocuk istismarı konularında davalara bakanlığımızda dahil oluyor. Şiddet benim için sıfır tolerans olabilecek bir konudur. Kurumumuz da en ağır cezanın verilmesi konusunda elimizden geleni yapıyoruz."
Çocuk Esirgeme yurtlarında kalan kız çocuklarının 18 yaşını doldurduğunda ayrılmak zorunda kalması ile ilgili değerlendirmelerin sorulması üzerine ise Ramazanoğlu, "Biz 18 yaşının doldurunca kimseyi kapının önüne koymuyoruz ki. Uygun bir mekanda yaşayıncaya kadar takip ediyoruz. Ancak kendi isteğiyle yurtlarımızdan ayrılmak isteyen ayrı eve çıkmak isteyen gençlerimize izin veriyoruz ama orada memnun olmayıp tekrar döndüğünde de kabul ediyoruz" cevabını verdi.

"SİYASET İÇİN TALİP OLUN, MÜCADELE EDİN, VAZGEÇMEYİN"
Ramazanoğlu siyasette kadın olmayı ise şöyle yorumladı:
"Siyaset çok mücadeleci bir alan kadınlar siyasette bir yere varmak istiyorsa vazgeçmemeleri lazım. Siyasetin içinde teamül yok. Kadınlara siyaset için talip olun, mücadele edin, vazgeçmeyin diyorum."
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER