Spor

Tekvandoda Avrupa Gençler Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın madalya

Türkiye, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası’nın ilk gününde 2 altın madalya elde etti.

Tekvandoda Avrupa Gençler Şampiyonası'nın ilk gününde 2 altın madalya
03-11-2017 18:02

ANKARA

Türkiye, Avrupa Gençler Tekvando Åžampiyonası’nın ilk gününde 2 altın madalya kazandı.

Tekvando Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Tekvando BirliÄŸi (WTE) tarafından Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Larnaka ÅŸehrinde düzenlenen ve 37 ülkeden 502 sporcunun mücadele ettiÄŸi organizasyonun ilk gününde 5 sıklette karşılaÅŸmalar yapıldı.

Organizasyonda erkekler 59 kiloda Mertcan Dolmacı ve kadınlar 42 kiloda Emine GöÄŸebakan altın madalya alarak Avrupa ÅŸampiyonu oldu.

Åžampiyonanın ilk gününde mücadele eden sporculardan kadınlar 52 kiloda Gülse Polat ile erkekler 45 kiloda Mehmet Oral çeyrek finalde, 78 kiloda Hüseyin Kartal ise 2. turda ÅŸampiyonaya veda etti.

Organizasyonun ikinci gününde erkekler 48 kiloda Görkem Polat, 63 kiloda Nesim Küskü, kadınlar 44 kiloda Edanur Koç, 55 kiloda TuÄŸba Yılmaz ve 68 kiloda Aleyna Yılmaz, tatamiye çıkacak.

"Hedefe ilerliyoruz"

Türkiye Tekvando Federasyonu BaÅŸkanı Metin Åžahin, Avrupa Åžampiyonası'na 2 altın madalyayla baÅŸlayan milli takım kafilesini kutladı.

"Burada geleceğin olimpiyat şampiyonları yarışıyor." ifadesini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

"Avrupa’nın en güçlü ülkeleri yarınlarda en çok güvendiÄŸi sporcularla burada. Biz de ÅŸampiyonaya çok iyi bir baÅŸlangıç yaptık. Gelecekte önemli baÅŸarılar beklediÄŸimiz sporcular bizleri yanıltmadı. Hedefimize ilerlerken doÄŸru kararlar aldığımızı görüyoruz."

Muhabir: Musa Samur

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER