Teknoloji

Teknoloji, yeşil sahalara iniyor!

Futbol şüphesiz dünyada en çok izlenen ve en çok paranın harcandığı spor aktivitelerinde başı çekiyor. Teknolojinin muazzam gelişimi yeşil sahalarda da kendini göstermeye başladı. ...

Teknoloji, yeşil sahalara iniyor!
04-05-2016 00:57

Futbol şüphesiz dünyada en çok izlenen ve en çok paranın harcandığı spor aktivitelerinde başı çekiyor. Teknolojinin muazzam gelişimi yeşil sahalarda da kendini göstermeye başladı. EURO 2016'da gerçekleştirilecek mikroçipli toplar ilk kez uluslararası bir organizasyonda boy gösterecek.

Günümüzde hayatın her alanına giren teknoloji, hızla gelişmeye devam ediyor. Sporcular ve spor kulüpleri de bu nimetlerden faydalanıyor. Antrenmanlarda performans ölçmek için kullanılan giyilebilir teknoloji ürünleri, futbol sahalarının en büyük ve önemli tartışmalarında başı çeken top çizgiyi geçti mi geçmedi mi sorununu çözen çipli toplar ve daha birçok örnek hali hazırda kullanılıyor. Bir kesim tarafından her ne kadar ‘futbolun gelenekselliğinin bozulması seyir zevkini düşürecektir' düşüncesi öne çıkarılsa da sağlayacağı katkılar yadsınamaz düzeyde.

Polar firması geliştirdiği giyilebilir teknoloji ürünleri ile sporcuların gözdeleri arasında yer alıyor. Sporcuların saha içerisinde hangi alanlarda faal olduklarını, takımın genel performansını, futbolcuların yorgunluk seviyelerini ölçebilen ürünler geliştiren firmanın ürünleri, teknik direktörleri ve kondisyon hocalarını oldukça rahatlatacak gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük futbol takımları arasında yer alan İngiliz Manchester United takımı efsane teknik direktörleri Sir.Alex Ferguson döneminde futbolcuların sahadaki ve antrenmandaki performanslarını bilim kurgu filmlerini andıran bir yöntemle, mikroçip teknolojisi ile takip etmenin planlarını yapıyordu fakat bu fantastik proje futbolculara robot muamelesi yapılmasını yanlış bulan FIFA tarafından reddedildi. Bu teknoloji eğer hayata geçirilmiş olsaydı sporcuların anlık olarak yorgunluk düzeyi, performans seviyeleri takip edilebilecek ve oyuna daha kolay müdahale edilebilecekti.

Halihazırda bir çok futbol devi teknolojinin bu imkanlarından yararlanıyor. Alman devi Borussia Dortmund sahip olduğu teknolojik tesislerle futbolcularını hedef odaklı antrenmanlara tabi tutuyor.
Eksik noktaları belirlenen sporcular kendileri için hazırlanan programları uygulayarak forma şanslarını arttırıyor.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER