Gündem

Tehdit içeren fidye yazılımlar yüzde 127 arttı

McAfee Labs Ağustos 2015 tehdit raporuna göre fidye yazılımları 2014’ün 2. çeyreği ile 2015’in 2. çeyreği arasında yüzde 127 arttığını açıkladı.

Tehdit içeren fidye yazılımlar yüzde 127 arttı
16-09-2015 15:34

McAfee Labs Ağustos 2015 tehdit raporuna göre fidye yazılımları 2014’ün 2. çeyreği ile 2015’in 2. çeyreği arasında yüzde 127 arttığını açıkladı. 

Intel Security, kötü amaçlı yazılımların grafik işleme birimini (GPU)kullandığına dair iddiaların kritiğini yaptığı, bilişim suçlularının kullandığı en iyi sızma tekniklerini değerlendirdiği ve Intel Corporation’un McAfee’yi bünyesine kattığını duyurmasından bu yana son beş yıl içerisinde tehditlerde yaşanan gelişmeler hakkında bilgilere yer verdiği McAfeeLabsThreats Report:August 2015 başlıklı raporunu yayımladı.

Rapora göre;

-Beş yıllık tehdit analizine göre:-Intel Security donanım ve aygıt yazılımını hedef alan ve program bütünlüğü açısından tehlike oluşturan tehditleri öngörebildi.-Güvenlik tedbirlerini atlatma kabiliyeti giderek artan kötü amaçlı yazılımlar ve uzun süreli saldırılar bizi şaşırtmadı ancak yine de bazı özel taktik ve teknikler beş yıl önce tahmin edilemiyordu.-Mobil cihaz hacmi beklediğimizden daha hızlı genişlese de, bu cihazlara yönelik ciddi geniş tabanlı saldırılar düşündüğümüzden çok daha yavaş artış gösterdi.-IoT cihazlarına yönelik saldırı ve ihlallerin sadece başlangıcını görüyoruz.

-Bulut kullanımı bazı saldırıların niteliğini değiştirdi çünkü artık cihazlar sakladıkları az miktardaki veriler için değil önemli verilerin saklandığı yerlere götüren bir yol olarak saldırıya maruz kalıyor.-Bilişim suçu; tedarikçileri, pazarları, hizmet sağlayıcıları, finansmanı, ticaret sistemleri ve iş modellerindeki artışla başlı başına bir sektör haline geldi.

-Şirketler ve tüketiciler güncellemelere, yamalara, şifre güvenliğine, güvenlik uyarılarına, varsayılan konfigürasyonlara ve siber ve fiziksel varlıkların güvenliğini sağlayacak diğer kolay ancak kritik yöntemlere hala yeteri kadar önem vermiyor.

-Başlıca internet zafiyetlerinin keşfedilmesi ve kullanılması sonucunda, bazı temel teknolojiler için yeteri kadar finansal kaynak ve personel tahsis edilmediği görüldü.-Bilişim suçlarını ortadan kaldırmak için güvenlik sektörü, akademi, kanun uygulayıcılar ve hükümetler arasındaki işbirliği pozitif yönde artıyor.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER