Politika

TBMM'de Turizm Teşvik Kanununda değişiklik görüşülecek

TBMM Genel Kurulunda, bu hafta Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, gündeme gelecek.

TBMM'de Turizm Teşvik Kanununda değişiklik görüşülecek
19-05-2019 15:05

TBMM (AA) - TBMM Genel Kurulunda, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doÄŸal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin, kurulacak Kapadokya Alan BaÅŸkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifinin 2. bölümü üzerindeki görüÅŸmelere devam edilecek.

Turizmi TeÅŸvik Kanununda DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Genel Kurul gündemine gelecek.

Teklifle kültür, turizm koruma ve geliÅŸim bölgelerinde, turizm merkezlerinde bulunan, Bakanlık tarafından turizm amaçlı deÄŸerlendirilmesinde yarar görülen Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Çevre ve Åžehircilik Bakanlığınca uygun görülenler iki ay içinde tahsis edilecek. Bu sürede tahsisin yapılmaması veya olumsuz görüÅŸ bildirilmemesi halinde tahsis yapılmış sayılacak.

Yabancı bayraklı yatlar, gezi spor ve eÄŸlence amacıyla kullanılmak üzere Türk ve yabancı uyruklu kiÅŸilere kiraya verilemeyecek.

Su altında korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının bulunduÄŸu bölgelerde, Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenen yerlerde turizm ve sportif amaçlı dalış yapılabilecek.

Konaklama tesislerinde, iÅŸletme tarafından taahhüt edilmesine raÄŸmen müÅŸterinin konaklatılmaması veya bu hizmetin yakın çevrede aynı konum, tür ve sınıfta bir iÅŸletmede verilmesinin saÄŸlanmaması hallerinde, hizmetin saÄŸlanamadığı her bir oda için 8 bin 500 lira idari para cezası uygulanacak.

Komisyonlar

15 Temmuz Åžehitler Köprüsü'nden hatalı geçiÅŸlerin cezalarının affı, Ä°stanbul Galata Üniversitesi adında yeni bir üniversite kurulması, kömür madenciliÄŸine destek, hurda araçta ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkarılması gibi düzenlemeleri de içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, komisyonda görüÅŸülmesi bekleniyor.

TBMM DışiÅŸleri Komisyonu, 22 Mayıs ÇarÅŸamba günü toplanacak.

Toplantıda, Türkiye ile çeÅŸitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaÅŸmaların onaylanmasına iliÅŸkin kanun teklifleri görüÅŸülecek.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunun 22 Mayıs'taki toplantısında, Sincan Ceza İnfaz Kurumları İnceleme Raporu ele alınacak.

İlk toplantısını yapacak

Down Sendromu, Otizm ve Diğer Gelişim Bozukluklarının Yaygınlığının Tespiti Araştırma Komisyonu, 22 Mayıs'ta ilk toplantısını yapacak.

Toplantıda, komisyonun çalışma takvimi görüÅŸülecek, komisyona davet edilecek kiÅŸiler belirlenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER