Politika

TBMM Başkanvekili Aydın, 39 ülkeden gelen çocukları ağırladı

TBMM Başkanvekili Aydın, "Çocuklar, insanların en masum halidir. Çocuklar, mutlu olduğu sürece iyilikler ve güzellikler hiç bitmeyecektir." dedi.

TBMM Başkanvekili Aydın, 39 ülkeden gelen çocukları ağırladı
22-04-2018 18:49

TBMM (AA) - TBMM BaÅŸkanvekili Ahmet Aydın, Uluslararası 23 Nisan Çocuk ÅženliÄŸi kapsamında 39 ülkeden gelen çocukları ağırladı.

Ahmet Aydın, TBMM Tören Salonu'nda gerçekleÅŸen kabuldeki konuÅŸmasında, 23 Nisan 1920'nin milli iradenin temsil edildiÄŸi TBMM'nin açıldığı ve halkın egemenliÄŸinin ilan edildiÄŸi tarih olduÄŸunu belirtti.

Aydın, parlamento çatısı altında görev yapan tüm milletvekilleri adına, parlamentonun milletin özgürlük, huzur ve refahı doÄŸrultusunda daha nice yıllar çalışmasını temenni etti.

Atatürk'ün 23 Nisan'ı tüm çocuklara hediye ettiÄŸini anımsatan Aydın, bu bayramı bütün dünya çocuklarıyla kutlamanın heyecanını yaÅŸadıklarını söyledi.

Dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünya çoçuklarıyla kutlayan ilk ve tek ülkenin Türkiye olduÄŸuna iÅŸaret eden Aydın, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Çocuklar, insanların en masum halidir. Çocuklar, mutlu olduÄŸu sürece iyilikler ve güzellikler hiç bitmeyecektir. Einstein, 'Dünyada bir çocuk bile mutsuz olduÄŸu sürece büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur.' diyor. Biz biliyoruz ki çocuk gülerse dünya güler. 'Ä°stismar edilen bir tek çocuk olmasın, savaÅŸlar olmasın, savaÅŸ maÄŸduru çocuklar olmasın.' diyoruz."

Ahmet Aydın, TRT'ye bu organizasyona ev sahipliÄŸini yaptığı için teÅŸekkür ederek, çocukların güzel vakit geçirmelerini ve burada kurdukları dostlukların daim olmasını diledi.

KonuÅŸmanın ardından çocuklar, Aydın'a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Aydın da çocuklara çeÅŸitli hediyeler verdi.

Muhabir: Yıldız Aktaş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER