Dünya

TBMM Başkanı Şentop: Türkmen gazının bu enerji sıkıntısı olan dönemde devreye sokulması çok önemli

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Türkmen gazının enerji sıkıntısı olan bu dönemde devreye sokulmasının önemli olduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkmen gazının bu enerji sıkıntısı olan dönemde devreye sokulması çok önemli
17-11-2022 20:23
AÅŸkabat

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan’a gelen Åžentop ve beraberindeki heyet, 2 gün sürecek AÅŸkabat ziyareti kapsamında Türkmenistan’ın bağımsızlık anıtını ziyaret etti ve buraya çelenk bıraktı.

Daha sonra Türkmen Milli Halı Müzesini gezen Şentop, Türkmen kültürünün önemli değeri el dokuma halı ve kilimlerini görme fırsatı buldu.

Şentop, burada yaptığı açıklamada, salgın dolayısıyla ortaya çıkan kısıtlamaların dünya ticaretini sıkıntılı hale getirdiğini belirterek, enerji intikal yollarındaki çeşitli güvenlik sorunlarından bahsetti.

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı kuzey koridorunun gerek ulaşım gerekse enerji intikalinin sıkıntılarına deÄŸinen Åžentop, Türkiye üzerinden Avrupa’ya giden koridorun çok önemli hale geldiÄŸini söyledi.

Rus gazının çeÅŸitli sebeplerle kesilmesi ve Avrupa’da yaÅŸanan enerji sıkıntısını dile getiren Åžentop, Avrupa’ya intikal edecek enerjinin artırılması gerektiÄŸinin altını çizdi.

Azerbaycan gibi bazı ülkelerin Avrupa’ya gönderdikleri doÄŸal gaz miktarını artırma yönünde kararlar aldığını kaydeden Åžentop, “Türkmen gazının da mutlaka bu enerji sıkıntısı olan bir dönemde devreye sokulması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ve Azerbaycan CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev’in Türkmenistan’a ziyaret gerçekleÅŸtirerek enerji konusunda üçlü bir mutabakat saÄŸlamak için gayret göstereceklerini aktaran Åžentop, “Bu konuda altyapı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldı. Ben bu dönemde bu iÅŸ birliÄŸinin çok daha kıymetli, önemli hale geldiÄŸini düşünüyorum. En kısa zamanda inÅŸallah böyle bir ziyaret gerçekleÅŸecek.“ ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER