Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin'le ilgili TBMM'de oturum gerçekleştireceğiz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, gelecek günlerde Meclis'te Filistin konulu oturum yapacaklarını söyleyerek, "Tarihi netleştiğinde, kamuoyuyla paylaşacağız. Böyle bir oturumda İsmail Heniyye'nin de olmasını arzu ederdik." dedi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Filistin'le ilgili TBMM'de oturum gerçekleştireceğiz
31-07-2024 16:03
TBMM

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, telefonla bağlandığı A Haber canlı yayınında, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye Tahran'da suikasta uğradıPORTRE - Tahran’da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye

Filistin davasının, büyük bir mücahit ve adanmış bir ismini kaybettiğini belirten Kurtulmuş, Heniyye'nin İslam dünyasındaki mümtaz şahsiyetlerden biri olduğunu vurguladı. İsrail'in saldırganlığının herkesi uyandırması gerektiğini kaydeden Kurtulmuş, "Açıkça şunu ilan ediyorlar; 'İslam dünyası hazır bu kadar dağınık, parçalanmış vaziyetteyken, bu kadar kararsız tutum içindeyken, arkamızda ABD ve Batı'nın bu kadar siyasi, askeri, lojistik desteği varken biz de artık son yumruğu vuralım, altın vuruşu yapalım. Bu bölgeyi siyonist yönetim işgali altına alalım.' İsrail, artık savaşın son safhasına geçmiş vaziyettedir. Burada mutlaka durdurulmalıdır. Eğer burada durdurulmazsa sadece bölgeyi değil bütün dünyayı ateşe verecek bir delilik içine girmişlerdir." diye konuştu.