Özel Haber

Tataristan lideri Minnihanov: Türkiye'den yeni projeler umuyoruz

Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan Cumhuriyetinin lideri Minnihanov, “Türkiye'den yeni projeler umuyoruz” dedi

Tataristan lideri Minnihanov: Türkiye'den yeni projeler umuyoruz
10-09-2024 07:09

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Reisi Rüstem Minnihanov, "Türkiye'den yeni projeler umuyoruz" dedi.

RF Tataristan Cumuriyeti Reisi basın servisi açıklamasına göre, Minnihanov, Kazan Dijital Haftası Uluslararası Forumu kapsamında, Türkiye Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ve Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu ile bir araya geldi.

Minnihanov, “Geleneksel olarak Türkiye ile ticari, ekonomik ve yatırım iş birliğinin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu, aktif delegasyon değişimi, Kazan'daki Türkiye Başkonsolosluğu'nun ve İstanbul'daki Tataristan Tam Yetkili Temsilciliği'nin verimli çalışması ve doğrudan hava bağlantılarıyla kolaylaştırılmaktadır" dedi.

Tatarstan liderine göre ekonomik alanda işbirliği aktif olarak gelişiyor; her şeyden önce bu yatırım işbirliğidir. 

Minnihanov, "Türk şirketleri cumhuriyete yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptı. Büyük ölçüde Türk yönetiminin ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği sayesinde bölgede hepsi başarılı bir şekilde faaliyet gösteren çok sayıda modern fabrika inşa edildi. 2023 yılında karşılıklı ticaret cirosu neredeyse 2,5 kat artış göstererek yaklaşık 2,9 milyar dolara ulaştı." dedi.

Minnihanov, “Tataristan'daki projelerini daha da geliştirmek için Türk iş dünyası ile ilgileniyoruz. Cumhuriyetimiz, Rusya ve Avrasya pazarlarına giriş için platform görevi görmeye hazır. Şirketlerinize daha fazla destek sağlamaya hazırız. Yeni ortak projeleri sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ise Tataristan'ın ekonomideki başarılarını ve yatırımcılarla çalışmalarını takdirle karşıladı. Gürcan, "Sıcak karşılamanız için teşekkür etmek istiyorum. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizin nasıl geliştiğini görüyoruz. Tataristan'da çalışmak isteyen Türk yatırımcıların sayısı ortadadır" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER