Özel Haber

Tataristan Başbakan Yardımcısı Karimov: Türkiye güvenilir ortak!

Kazan Başkonsolosu İsmet Erikan'ın Bakanlığı ziyaretinde konuşan Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Karimov, Türkiye’nin Tataristan için güvenilir bir dış ekonomik ortak olduğunu söyledi

Tataristan Başbakan Yardımcısı Karimov: Türkiye güvenilir ortak!
01-11-2019 06:25

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Albert Karimov, Türkiye'nin Tataristan'ın güvenilir bir dış ekonomik ortağı olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğu tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkonsolos İsmet Erikan, Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Ticaret ve Sanayi Bakanı Albert Karimov’a nezaket ziyaretinde bulundu. Başkonsolosluk Ticaret Ataşesi İsmet Özkan'ın da hazır bulunduğu görüşmede ikili ticari ilişkiler ele alındı.

Bakanlık basın bürosundan dikGAZETE tarafından edinilen bilgilere göre, Bakan Karimov, görüşmede şunları ifade etti:

"2018 yılı sonuçlarına göre, Türkiye ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki dış ticaret hacmi, bir önceki yıla göre, yüzde 4 daha artarak 300 milyon dolardan daha fazla bir rakama ulaştı. Türkiye, bizim güvenilir dış ekonomik ortağımız. Tataristan yeni projelere her zaman açık ve bu projelerin uygulamaları bağlamında Türk ortaklarımıza kapsamlı destek vermeye hazırız.”

TÜRK ŞİRKETLERİ BURADAN MEMNUN...

Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Erikan da konuşmasında, şunları ifade etti:

“Tataristan’ın Türkiye’nin dış ekonomik ilişkilerinde ayrı bir yeri var. Şirketlerimiz buradaki çalışmalarından ve Tataristan Cumhuriyeti'nde faaliyet göstermekten memnun olmakta. Üretimini burada başlatan Türk şirketlerinin, yatırım yapmak için uzun vadeli planları da bulunmakta."

İnşaat sektörünün Tataristan için önemine de dikkat çeken Başkonsolos Erikan "Dünyada Türk müteahhitleri Çin'den sonra ikinci sırada” dedi.

Tataristan ile Türkiye arasında gelecek vaat eden işbirliği alanlarını da sıralayan Başkonsolos Erikan, "Ancak, Tataristan ile Türkiye arasındaki ticaret ve ekonomik ilişkiler iki taraflı olmalı, bu nedenle Tataristanlı işletmeleri Türkiye'de yatırım projeleri uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER