Eğitim

Taşımalı eğitim sınır tanımıyor

Antalya Hamidiye Koyundaki yarım adada yaşayan 12 ortaöğretim öğrencisi, üç tarafı deniz, bir tarafı dağlık araziyle çevrili evlerinden karayolu bağlantısı olmadığı için okullarına gitmek için önce tekneye, sonra minibüse biniyor.Demre...

Taşımalı eğitim sınır tanımıyor
22-02-2016 13:06
Antalya Hamidiye Koyundaki yarım adada yaşayan 12 ortaöğretim öğrencisi, üç tarafı deniz, bir tarafı dağlık araziyle çevrili evlerinden karayolu bağlantısı olmadığı için okullarına gitmek için önce tekneye, sonra minibüse biniyor.
Demre ilçesinin turizm cennetti olan üç tarafı denizle çevrili, bir tarafı dağlık Kekova mahallesinde yaşayan öğrenciler, karayolu bağlantısı olmadığı için okullarına önce tekne, ardından minibüs ile götürülüyor. Kekova’ya bağlı Hamidiye Koyu’ndaki Alan ve Kaleköy mevkilerinde oturan 6’sı kız 12 ortaöğretim öğrencisi, oturdukları yerde ortaöğretim okulu olmadığı için taşımalı eğitimle Demre’deki okullara geliyor. 12 öğrenci, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. Antik Likya döneminden kalma toplam 150 haneli yarımadada balıkçılık ve turizm işiyle uğraşan ailelerinin çocuklarının günlük okul yolculuğu deniz ve kara yolu olmak üzere yaklaşık yarım saat sürüyor.

TURİSTLERİ KISKANDIRACAK MAVİ YOLCULUK
Okul günleri Kekova’dan saat 07.30’da çıkan bir tekne, 6 kilometre uzaklıktaki Alan ve Kaleiçi mevkilerinde bulunan öğrencileri almak için yola koyuluyor. Öğrencilere, Üçağız (Kekova) Mahalle Muhtarı Salih Çan da eşlik ediyor. İlk olarak saat 19.50’de Alan’dan 2 öğrenci ardından da saat 08.10 sıralarında 6 öğrenciyi Kaleköy’den alan tekne, tekrar çıkış yaptığı Kekova’ya hareket etmek için dümen kırıyor. Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca Simena Antik Kenti, tarihi kale, kaya mezarları, amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izleyerek Kekova’ya ulaşıyor. Tekneden inen öğrenciler, kendilerini bekleyen minibüse binerek Çevreli Köyü’ndeki Çevreli Bozoğlu-Tarkun İlköğretim Okulu’na gidiyor.

ÇOK KEYİF ALIYORUZ
Öğrencilerin bu keyifli yolcuğu 2009 yılından bu yana eşsiz manzara eşliğindeki sürüyor. Öğrenciler okuldan dönerken derslerini de teknede yapıyor. Taşıma ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan öğrenciler, hallerinden oldukça memnun gözüküyor. 6’ncı sınıf öğrencilerinden Arda Başkan, denizden tekne ile gelmenin zevkli olduğunu söyledi. Kaleköy’de oturan 7’inci sınıf öğrencilerinden İrem Karataş da, "Sit alanı olduğu için yol yapılamıyor. O yüzden biz de her sabah okulumuza tekneyle gelip gidiyoruz. Tekneyle gelip giderken tarihi yerler görüyoruz. Bu durumdan memnunuz. Hem tarihimizi öğreniyoruz, hem de geziyoruz her sabah. Arkadaşlarımızla birlikte eğleniyoruz" diye konuştu.

SIKLIKLA DENETLEME YAPILIYOR
Tekne servisinin oldukça güvenli olduğunu belirten tekne kaptanı Mehmet Ekici ise, "Buradan sabah 7.20 gibi çıkıyoruz. Hamidiye Koyu Alan mevkiinde okula giden 6 çocuğumuzu alıyorum. Daha sonra Kale’ye dönüyoruz. 6 kişi de Kale’den alıyoruz. Toplam 12 çocukla sağ sağlim Üçağız limanına gelerek kara servisine teslim ediyorum. Milli eğitimin yapmış olduğu bir uygulama. Kekova’da yaşayan çocuklarımız için çok iyi bir şey. Yoksa ulaşım zor, yolumuz yok. Güvenli bir şekilde getirip, götürüyoruz çocuklarımızı. Milli eğitim ve sahil güvenlik ekipleri tarafından sıklıkla denetleniyor teknemiz. Aynı zamanda teknemizde kamera da bulunuyor. 24 saat kamerayla izlenmekte. Can yeleğimiz, her şeyimiz standart" diye konuştu.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER