Dünya

Tanzanya’da Türkiye mezunları ve Türk iş adamları buluşması

YTB Türkiye Bursları ekibi, Türkiye’de eğitim almış Tanzanyalılar ve Türk iş adamları için buluşma tertip etti. - Anadolu Ajansı

Tanzanya’da Türkiye mezunları ve Türk iş adamları buluşması
19-01-2017 14:42

DARÃœSSELAM

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar BaÅŸkanlığı (YTB) Türkiye Bursları ekibi, Tanzanya’daki Türk iÅŸ adamları ve Türkiye mezunu Tanzanyalıları bir araya getirdi.

Darüsselam ÅŸehrindeki Golden Tulip Hotel’de düzenlenen akÅŸam yemeÄŸinde buluÅŸan mezun ve iÅŸ adamları tanışarak ortak yapılabilecek çalışmalar hakkında istiÅŸarelerde bulundu.

400’ün üzerinde Türkiye mezunu var

Yemekte söz alan YTB Afrika Uzmanı Mustafa Efe, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ilişkileri ileri taşıyacak olan kişilerin mezunlar olduğuna işaret ederek, mezunlar arasındaki iletişim mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

“Tanzanya’da ÅŸu an 400’ün üzerinde Türkiye mezunu var.” diyen Efe, Türkiye’de okuduktan sonra Avrupa ve ABD’ye çalışmaya giden çok sayıda Tanzanyalının geri dönüp ülkesine katkıda bulunması için de çaba sarf edilmesi gerektiÄŸini belirtti.

"Türkiye’deki hocalarımı çok özlüyorum"

YemeÄŸe katılan 2007 yılı Yıldız Teknik Ãœniversitesi bilgisayar mühendisliÄŸi mezunu Salih Liku, AA muhabirine, Türkiye’de aldığı eÄŸitim sonrasında ülkesinde programcılık yapmaya baÅŸladığını söyledi. Liku, “Åžu anda Tanzanya Telekom’da programcılık yapıyorum. Özellikle Türkiye’deki hocalarımı çok özlüyorum.” dedi.

“KeÅŸke yeniden üniversite günlerime geri dönsem"

Ä°stanbul Teknik Ãœniversitesi Elektronik ve HaberleÅŸme Bölümü mezunu olan 38 yaşındaki Muhammed Cingo ise Türkiye’deki eÄŸitim hayatının çok güzel geçtiÄŸini, “KeÅŸke yeniden üniversite günlerime geri dönsem.” sözleriyle anlattı.

Ãœlkesinde iletiÅŸim altyapısı inÅŸası üzerine bir ÅŸirket kurduÄŸunu söyleyen Cingo, aldığı eÄŸitimle Tanzanya’da yeni bir hayat kurduÄŸunu dile getirdi.

“Koyu bir BeÅŸiktaÅŸlıyım"

Öğrencilik yıllarında Ä°stanbul BeÅŸiktaÅŸ’ta Türk öğrencilerle birlikte aynı evde kaldığını anlatan Cingo, “Koyu bir BeÅŸiktaÅŸlıyım. Maçlara gitmeyi çok özledim.” dedi. Cingo hayalinin ise ilerde Türkiye’de de iÅŸ kurmak olduÄŸunu dile getirdi.

Buluşma sonrasında Türkiye Bursları ile ilgili tanıtıma katkıda bulunmaları için mezunlara detaylı bilgi verildi.

Her yıl dünyanın farklı bölgelerinden binlerce öğrenciye Türkiye’de eÄŸitim imkanı tanıyan Türkiye Bursları’nda 2017 lisansüstü ve doktora baÅŸvuruları ise alınmaya baÅŸladı.

Çeşitli dallarda eğitim görmek isteyen yabancı öğrenciler Türkiye Bursları için 17 Şubat 2017 tarihine kadar www.turkiyeburslari.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek.

Muhabir: Tufan AktaÅŸ

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER