Dünya

Taksicilerden Aydın Doğan'ın spikeri Nevşin Mengü’ye tepki

Twitter üzerinden attığı mesajlarla şoför esnafını aşağılayan Aydın Doğan'ın spikeri Nevşin Mengü’ye tepki gecikmedi: Mengü'ye seslenen taksiciler; "Şoförler adam ne demektir onu iyi bilir" dedi. Patronluğu Aydın Doğan’a ait olan CNN Turk’te ana haber bü

Taksicilerden Aydın Doğan'ın spikeri Nevşin Mengü’ye tepki
28-05-2015 02:04
Twitter üzerinden attığı mesajlarla şoför esnafını aşağılayan Aydın Doğan'ın spikeri Nevşin Mengü’ye tepki gecikmedi: Mengü'ye seslenen taksiciler; "Şoförler adam ne demektir onu iyi bilir" dedi.
Patronluğu Aydın Doğan’a ait olan CNN Turk’te ana haber bülteni spikerliği yapan Nevşin Mengü'nün sosyal medya hesabı üzerinden şoförleri aşağılamasına şoförler, esnaf odaları aracılığıyla tepki gösterdi.
dikGAZETE- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs 2015’te esnafla bir araya gelmesi ve kendileriyle başkanlık sistemi hakkında görüşmeler yapmasını eleştiren Mengü, şoför esnafını küçümsedi. Aydın Doğan'ın spikeri Mengü, twitter hesabı üzerinden paylaştığı, "geçen pazar da İstanbul'da taksicilerle buluşmuştu otobüsçüler ve taksiciler federasyonu başkanlık sistemi için çok elzem... otobüsçüler ve başkanlık sistemi, bu ikisi birbirinden ayrılamaz. Bir direksiyona iki şoför olur mu mesela onun gibi ;), insan ayıp olmasın diye arada 2 başka devlet lideri ile görüşür otobüsçüler genel kurulu hele beni benden aldı" ifadeleri, şoförlerin tepkisine yol açtı.
ŞOFÖRLERİ KÜÇÜMSEYEN MENGÜ'YE CEVAP VE KINAMA...MENGÜ tweet
Şoförlerin başkanlık sisteminden anlamayacağını ileri sürerek, şoförleri küçümseyen Mengü'ye cevap, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur’dan geldi. Uğur, basın açıklamasında, sosyal medya üzerinden taksicileri aşağılayan CNN Turk spikeri aynı zamanda CHP'li Şahin Mengü'nün de kızı olan Nevşin Mengü'yü şiddetle kınadığını belirterek şunları kaydetti: "Bizler taksici esnafı olarak gece gündüz demeden müşterilerimizi bir yerden bir yere güvenli ve konforlu bir şekilde ulaştırmak üzere hizmet vermekteyiz. Çalışma şartlarımız CNNTurk’teki kadar keyif verici ve ekran önünde hizmet veren bazı sözde spikerler kadar göz boyayıcı olmasa da, verdiğimiz emek en az medya mensubu dostlarımızınki kadar değerlidir. Hepimizin malumudur ki mahalle kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan taksici esnafı Sayın Mengü’nün itibarsızlaştırdığı kadar cahil değildir. Bizler besmeleyle taksimizin kontağını çevirmeden önce duraklarımızda gazete okumayı, haberler üzerine yorum yapmayı seven bir meslek grubuyuz. Taksilerimizde açık olan radyolarımızdan haberleri ve gündemi sürekli takip eder, yoğun ve zor çalışma şartlarımız arasında devlet meselelerinden haberdar olmaya çalışırız."
Müşterilerimizin fikrine de hakarettir...
Taksicilerin, Mengü’nün ifade ettiği gibi görüşü alınmayacak kadar cahil olmadığını ifade eden Uğur, aksine birçok siyasetçinin seçim çalışmaları sırasında yorumunu aldığı siyasetin nabzını tuttuğu kişilerin taksiciler olduğunu söyledi. "Hiç kimsenin bir başka kişiyi aşağılamaya hakkı olmadığını" vurgulayan Uğur, şunları kaydetti: "Taksicilerin birçoğunun Sayın Mengü gibi üniversite okumadığı, yüksek tahsil yapmadığı doğrudur. Ancak bizler mesleğimiz gereği profesörlerle, öğretmenlerle, siyasetçilerle, hekimlerle ve benzeri tüm meslek grupları ile yolculuk ettiğimizden her konu hakkında uzman olmasak bile fikrimizin olduğu da doğrudur. Bu sebeple binlerce şoförü aşağılayan sosyal medya mesajları öncelikle bizlerle yolculuk eden müşterilerimizin fikrine de bir hakarettir. Gerek taksi esnafı gerekse tüm şoför kardeşlerim bu ülkenin evladı olmaktan gurur duymaktadır."
"Şoförler, adam ne demektir onu iyi bilir..."
Uğur, bu ülkede yaşayan herkesin bir fikrinin olduğunu belirterek, şoförlerin de birer birey olarak fikirlerinin bulunduğunu ve bunu ifade etmesinin de engellenemeyeceğini vurguladı. Daha önce de bu tür polemiklerin yaşandığını hatırlatan Uğur şöyle devam etti: "Bırakın taksiciyi, bu ülkenin sade vatandaşını bile hazmedemeyen insanlar gördük. 'Benim oyum ile dağdaki çobanın oyu bir olamaz' diyenlerin çirkin zihniyetleri malumumuzdur. Bunlar ülkemizde maalesef dün de vardı bugün de var. Maalesef gelecekte de olacağını düşünüyoruz. Ancak, Sayın Mengü ve kendisi ile aynı fikri taşıyan ve şoför esnafını rencide eden herkes bilmelidir ki kendisi inanmasa da, gerek başkanlık sistemi gerekse refah ve yeni Türkiye için esnafımızın görüşü ve oyu değerlidir. Şoför esnafı bu gücünü değerlendirirken de bu zihniyetin farkında olacaktır. Taksici esnafı Başkanlık sistemini kendisi gibi akademik çalışmalar sırasında öğrenmemiş olabilir, ama taksici adam ne demektir onu iyi bilir Sayın Mengü. Taksicinin oyu onuruyla şerefiyle çalışıp helal rızık peşinde koşan herkesin ki gibi değerli, fikri de en az onlar kadar önemlidir. Bir kez daha Sayın Mengü'yü ve zihniyetini şoför esnafı olarak kınıyoruz." dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER