Asayiş

Tahşiyecilere kumpas davasında zorla getirme kararı

Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 33 sanık hakkında açılan davada tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme duruşmaya gelmeyen 2 şikayetçi ve 8 tanık hakkında zorla getirme kararı çıkardı. “Tahşiyeciler” olarak bilinen...

Tahşiyecilere kumpas davasında zorla getirme kararı
04-06-2016 00:11
Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 33 sanık hakkında açılan davada tahliye talepleri reddedildi. Mahkeme duruşmaya gelmeyen 2 şikayetçi ve 8 tanık hakkında zorla getirme kararı çıkardı.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 10’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pazartesi günü görülmeye başlanan duruşmada, tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduğu 10 tutuklu, 16 tutuksuz ve 3 başka suçtan tutuklu 31 sanık ile avukatları hazır bulundu. Tahşiye Yayınevi’nin sahibi Mustafa Kaplan’ın da aralarında bulunduğu bazı müştekiler de duruşmaya katıldı.
Davanın müştekilerinden Mustafa Kaplan, ifade vererek, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istediğini söyledi. Kaplan, yargılama devam ederken kendileri hakkında haberler yapıldığını ve bundan rahatsızlık duyduğunu kaydetti. Kaplan, “Ben size bir sürü dilekçe verdim, bana bunlarla ilgili soru sormanız gerekirdi ama sormadınız. Bu dava Türkiye Cumhuriyetini ilgilendiren çok önemli bir davadır. Mahkemeniz basın yasağı koyabilirdi. Burada bakıyor ki bu işi kumpaslayan Fethullahçı Terör Örgütü değil biziz. Suçsuzluğumu ispatlamak için burada 35 sayfa savunma yaptım. Dava dönüş dolaşıp, Mustafa Kaplan ve arkadaşlarının etrafında dönmeye başladı. Yapılan haberlerle üstümüze gelinmesi nedeniyle bizim bu davaya bir daha gelmemize gerek yok. Bir daha gelmeyeceğiz” dedi.
İfadenin ardından, taraf avukatları söz alarak tahliye ve diğer taleplerde bulundu. Tutuklu yargılanan Hidayet Karaca’nın avukatı Aynur Tuncel Yazgan, söz alarak müvekkili hakkında tahliye kararı verilmesini istedi. Karaca’nın yaklaşık 1 buçuk yıldır tutuklu olduğunu belirten Av. Yazgan, "Bu tutuklama cezalandırmaya dönüşmüştür. Müvekkilin tutukluluğunun devam etmesini gerektirecek bir delil yoktur" ifadelerini kullandı.
Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen müştekiler Mehmet Nuri Turan ve Mehmet Yılmaz Düşünüklü ile 8 tanık hakkında duruşmaya zorla getirme kararı verdi. Duruşma 27-28-30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerine ertelendi.

İDDİANAMEDEN
İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER