Asayiş

Tabela indirilme olayında 7 kişinin daha ifadesi alındı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde HDP İlçe Başkanlığının açılışı sırasında yaşanan gerginlik ve parti tabelasının indirilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili davada 11 tutuksuz sanıktan 7’sinin savunması alındı.2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde...

Tabela indirilme olayında 7 kişinin daha ifadesi alındı
19-01-2016 20:53
Muğla’nın Fethiye ilçesinde HDP İlçe Başkanlığının açılışı sırasında yaşanan gerginlik ve parti tabelasının indirilmesiyle sonuçlanan olaylarla ilgili davada 11 tutuksuz sanıktan 7’sinin savunması alındı.
2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, 9 Mart 2014’te Fethiye’de yaşanan olaylarda “HDP İlçe Başkanlığının açılışına engel olmak, siyasi hakların kullanılmasını engellemek, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, polise mukavemet ve mala zarar vermek” gibi suçlardan dava açılan 11 tutuksuz sanıktan 7’sinin savunması alındı. Daha önce duruşmaya katılan, davacı avukatları ile HDP Fethiye Eş Başkanı katılmazken, iş yeri tahrip olduğu iddia edilen müşteki A.T. duruşmaya katılıp HDP ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirtti.
Duruşmada sanık olarak dinlenen dönemin Fethiye Belediyesi itfaiye görevlisi E.Ç. savunmasında suç işlemediğini, siyasi faaliyeti engellemediğini belirterek , “İtfaiyede görevli arkadaşım R.Ö. ile birlikte nöbetteydik. Amirimiz S.A. bize telefon açtı. Olayların olduğu yere gittik. 40 dakika dışarıda bekledik. Amirimiz bize levha indirilecek deyince polis barikatları açıldı ve içeriye girdik. İtfaiye aracıyla HDP’nin olduğu binanın önüne yanaştık. Kahverengi ceketli emniyet amiri ‘şu levhayı indirelim kalabalık dağılsın. Sonra tekrar takılır’ dedi. R.Ö. ile itfaiyenin sepetiyle tabelanın oraya çıktık. Anahtarla sökecektik. Ama ince bir vida tuttuğu için hemen söküldü” dedi.
Dönemin Fethiye Belediyesi İtfaiyesinde görevli sanık R.Ö ise, “E.Ç. arkadaşımın anlattığı olaylar doğrudur. Amirimiz S.A. itfaiyenin 110 numarasını arayıp gelmemizi istedi. Önce tabelanın sökülmesini halk dağıldıktan sonrada yerine takılması talimatını verdi. Siyasi partilerin amacını engellemek gibi bir düşüncemiz yoktu” dedi.
Sanık H.K., “Biz aşağıya kalabalığın olduğu yere gittik. Ama olayların içinde yer almadım. Her hangi bir memura direniş göstermedim. Bu eylemlerin yapıldığına dair her hangi bir belge, görüntü söz konusu olabilir mi? Ayrıca yakalandığım zaman sadece yürüyordum. Her hangi bir müdahalede bulunmuyordum” diye konuştu.
Sanık H.K., “O gün akşam arkadaşımla birlikte çorba içiyorduk. Polisler 4-5 kişiyi aldılar. O kişilerle birlikte bizi de aldılar. Olaylarla ilgili her hangi bir alakam yok” dedi.
Emniyette daha önce verdiği ifadesini kabul eden sanık M.Ş. eniştesiyle olay yerinden geçerken kalabalığı gördüklerini söyleyerek: “Eniştem taksicidir. Motosikletle benden kendisini iş yerine bırakmamı istedi. Olaylara katılmadım” dedi.
Emniyette verdiği ifadesinin harfi harfine doğru olduğunu kabul eden Sanık Ş.K., “Arkadan herkes ittirince kendimi önde buldum. Daha sonra çatıya çıktım. Tabelaya da demir uzattım. Amacım tabelayı indirmekti. Bize orada PKK var dediler. O yüzden gittik” dedi.
Sanık O.Z., olay günü elinde çakmak bile olmadığını HDP flamasını yakmadığını, yere atılan flamayı eline aldığını, hiçbir memurla karşı karşıya gelmediğini, memurlara direnmediğini elindeki CD’de bu görüntülerin yer aldığını söyleyerek CD’yi duruşma hakimine teslim etti.
Duruşma dinlenmeyen sanıkların dinlenmesi, HDP avukatlarının mazeretlerinin kabulüne sanık F.A.’nın zorla getirilmesine ve duruşmanın 31 Mayıs 2016 tarihine ertelenmesine karar verdi.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER