Teknoloji

Sürücüsüz Botlar Geliyor!

MIT ve Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) tarafından geliştirilen teknoloji, 2017 yılından itibaren Amsterdam'da sürücüsüz botların yer almasını sağlayacak.

Sürücüsüz Botlar Geliyor!
23-09-2016 10:07

Dünya üzerinde sıfır rakıma kurulan, bu doğrultuda şehir içi ulaşımını kanallar aracılığıyla sağlayan ülkelerden biri olan Hollanda, sürücüsüz araç teknolojisini odağına alıyor.

2010 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan, 90 ada ve 1500 köprüye sahip kanallarda, artık sürücüsüz botlar görev yapacak.

16-09/22/img_1848.jpg

Sürücüsüz botlar hollanda kanallarında

Massachusetts Instıtute of Technology(MIT) ile Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) tarafından meydana getirilen teknoloji, Hollanda'nın başkenti Amsterdam üzerindeki yüzlerce kanalda sürücüsüz botların yer almasını sağlayacak.

AMS yetkilileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada; karada sürücüsüz otomobillerin deneme aşamasında olduğu şehrin sularında sürücüsüz botların yer almasının dünya üzerindeki sürücüsüz araç deneyimlerinin kullanılması noktasında oldukça önemli olduğunu kaydettiler.

İsrail Ordusuna Sürücüsüz Savaş Aracı İsrail Ordusu'na Sürücüsüz Savaş Aracı

İsrail Ordusu, sınırda elini güçlendirmek adına bir çözüm geliştirmiş durumda. İsrail, Gazze...

Şehirdeki kanal trafiğini hafifletme amacında olacak botlar, yalnızca yolcu taşımakla kalmayarak, yaptığı su analizleriyle bölge halkının en büyük rahatsızlıklarından olan su hastalıklarına çözüm bulma arayışında olacak.

16-09/22/20-1474347257-amsterdam-worlds-frist-self-driving-boats-01.jpg

MIT'ın araştırma kapsamında 20 milyon euro'luk bir bağışta bulunduğu TechRadar'daki haberde yer aldı.

Henüz prototip halinde test edilen sürücüsüz botların, 2017 yılından itibaren şehirde kullanıma geçmesi bekleniyor.

:: 2017 yılından itibaren Amsterdam kanallarında kullanılmaya başlayacak sürücüsüz bot teknolojisine benzer bir teknolojinin gelecek süreçte Türkiye'de de kullanılabileceğini düşünüyor musunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER