Genel

Suriyeli mülteciler Türkçe öğreniyor

Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye adaptasyonu ve hayatın içine dahil olmaları amacıyla açılan Türkçe kurslarında çocuklar ve yetişkinlere yönelik farklı sınıflarda, 250 kişiye eğitim veriliyor.

Suriyeli mülteciler Türkçe öğreniyor
27-04-2017 14:42

İSTANBUL (AA) - Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye adaptasyonu ve hayatın içine dahil olmaları amacıyla, Türkçe kursları açıldı.

Küçükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de, sayıları 3 milyona yaklaşan Suriyeli mültecilerin Türkiye'ye adaptasyonunu sağlamak amacıyla açılan kurslarda çocuklar ve yetişkinlere yönelik farklı sınıflarda, 250 kursiyer eğitim alıyor.

Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHR) ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi'nin (IMPR) hibe desteğiyle başlatılan kurslarla, Suriyelilerin sağlıklı iletişim kurmaları hedefleniyor.

Suriyelilerin kurslara yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi Türkçe eğitmenlerinden Merve Günaltay Başak, Mısır'dan gelen yabancı öğrencilerin de kursa katıldığını belirtti.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER