Asayiş

Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızını öldüren sanığın cezası onandı

İstinaf Mahkemesi, Üsküdar'da Suriyeli aktivist Orouba Barakat ve gazeteci kızı Halla Barakat'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapse çarptırılan Ahmet Bereket'in cezasını onadı. Dosya, Yargıtay'a taşındı.

Suriyeli aktivist anne ve gazeteci kızını öldüren sanığın cezası onandı
04-02-2019 19:12

Üsküdar'da 21 Eylül 2017 tarihinde Suriyeli aktivist Orouba Barakat (60) ile ABD vatandaşı gazeteci kızı Halla Barakat'ı (22) evlerinde bıçaklayarak öldüren sanık Ahmet Bereket, yerel mahkeme tarafından “nitelikli kasten öldürme” ve “kasten öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Dosya İstinaf Mahkemesine taşındı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi dosya üzerindeki incelemesini tamamladı.

İstinaf, cezayı onadı

Daire, yerel mahkeme olan Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında usul ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delil ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını ve ispat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğunu belirterek istinaf başvurularının esastan reddine karar verdi.

Yerel mahkemenin sanık hakkında verdiği ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası onanmış oldu. Dairenin onama kararının ardından dosya Yargıtay'a taşındı.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER