Genel

Suriye'de rejim kuşatmasındaki Vaer'den tahliyeler sürüyor

Suriye'nin Humus ilinde rejim kuşatmasındaki Vaer semtinden ayrılmak zorunda kalanları taşıyan yedinci tahliye konvoyunun bir kısmı yola çıktı.

Suriye'de rejim kuşatmasındaki Vaer'den tahliyeler sürüyor
30-04-2017 17:14

HUMUS (AA) - Suriye'nin Humus ilinde BeÅŸÅŸar Esed rejimi kuÅŸatmasındaki Vaer semtinden ayrılmak zorunda kalan sivil ve askeri unsurların yer aldığı 7. tahliye konvoyundaki bazı araçlar, Ä°dlib'in kuzey kırsalına hareket etmeye baÅŸladı.

Humus ve Ä°dlib'de bulunan AA muhabirlerinden edinilen bilgiye göre, Vaer'den çıkacak bin 850 kiÅŸilik kafilenin bir kısmı, semtten hareket ederek muhaliflerin kontrolündeki Ä°dlib'in kuzey kırsalındaki Maret Ä°hvan kampına doÄŸru yola çıktı.

Bugün semtten ayrılması beklenen 50 otobüslük kafilede, 3 engelli ile aralarında bebeklerin de olduÄŸu 926 çocuk ve 425 kadın bulunuyor.

Vaer semtindeki bir bölgede toplanan 507 aileyi taşıyacak konvoya, rejim Kızılay'ına ait ambulansların yanında sivillerin eÅŸyalarını taşıyan 8 tır da eÅŸlik edecek.

Vaer'den mart ayında baÅŸlayan tahliyelerle ayrılmak zorunda kalan ilk iki kafile, Türkiye sınırında, Halep'in Cerablus ilçesinde kurulan kamplara götürülmüÅŸtü. Üçüncü kafile, Ä°dlib kırsalındaki geçici barınma merkezlerine, 4, 5, ve 6. kafileler Cerablus'taki ZoÄŸara kampına yerleÅŸtirilmiÅŸti.

Rejim güçlerinin uzun süren saldırı ve kuÅŸatmasında kalan Vaer'den ÅŸu ana kadar yaklaşık 13 bin kiÅŸi ayrılmak zorunda kalırken, gelecek haftalarda tahliyelerin devam etmesi planlanıyor.






SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER