Dünya

’Suriye Donörler Konferansı’ başladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi temsil ettiği, Donörler Konferansı olarak da adlandırılan 4. Suriye Destek Konferansı İngiltere’nin başkenti Londra’da başladı. İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler’in...

’Suriye Donörler Konferansı’ başladı
04-02-2016 15:08
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’yi temsil ettiği, Donörler Konferansı olarak da adlandırılan 4. Suriye Destek Konferansı İngiltere’nin başkenti Londra’da başladı.
İngiltere, Almanya, Kuveyt, Norveç ve Birleşmiş Milletler’in ev sahipliğini yaptığı toplantıda Suriye krizinden etkilenenler için kısa ve uzun vadede yeni finansman kaynaklarının bulunması amaçlanıyor. 70 ülkeden lider, uluslararası kuruluş, sivil toplum kuruluşu ve özel sektörden çeşitli firmalar katılacağı toplantıdan 7,73 milyar dolar bağış toplanması öngörülüyor. Konferans finansman kaynağı haricinde bölge ülkelerindeki mültecilere yeni iş imkanları ve 2016-2017 yılı sonunda itibariyle okul çağındaki tüm mülteci çocuklarının eğitime kavuşmasını sağlamayı hedefliyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, konferans dahilinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kuveyt Emiri Şeyh El-Ahmet El-Cabir El-Sabah, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Norveç Başbakanı Ema Solberg ile ikili görüşmelerde bulunacak.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER