Genel

Şüpheli nesnelerin yaklaşık 4'te 3'ü kötü amaçlı çıkıyor

"Analistlerin tehdit hakkında daha geniş kapsamlı bilgiye hızla ulaşması gerekiyor. "

Şüpheli nesnelerin yaklaşık 4'te 3'ü kötü amaçlı çıkıyor
05-12-2019 15:36

Kaspersky araştırmasına göre, güvenlik araştırmacılarının daha fazla ayrıntı istediği şüpheli nesnelerin yüzde 72'sinin kötü amaçlı olduğu tespit edildi.

Şirket açıklamasına göre, Kaspersky uzmanları, petabyte'larca global güvenlik istihbaratı verisine sahip Kaspersky Threat Intelligence Portal'a gelen taleplere ait anonim istatistikleri toplayıp analiz etti.

Yapılan analizlerde, güvenlik araştırmacılarının daha fazla ayrıntı istediği şüpheli nesnelerin yüzde 72'sinin kötü amaçlı olduğu ve incelenmediği takdirde kurumsal güvenlik için risk teşkil ettiği belirlendi.

Kurumlar gelen güvenlik uyarılarının ortalama yüzde 44'ünü incelemiyor. Analistlerin hangi uyarılarla ilgileneceklerini, hangilerini göz ardı edeceklerini dikkatli seçmeleri gerekiyor.

Kaspersky Threat Intelligence Portal'dan toplanan anonim verilere göre, çoğu durumda hangi uyarıların inceleneceğine dair doğru karar veriliyor.

Servis üzerinden gönderilen ve analiz edilen taleplerin çoğunda (10'da 7) kötü amaçlı nesneler tespit ediliyor. İnternet ile alakalı nesnelerde bunun oranı daha da yüksek gerçekleşti (alan adlarında yüzde 86, IP adreslerinde yüzde 75 ve URL'lerde yüzde 73).

Dosyalarda ise oran az da olsa düşüyor. Bunların yalnızca yüzde 61'inin tehlikeli olduğu görülüyor.

Genel olarak araştırmacılar ağlarındaki uç noktaların hangi kaynaklarla iletişim halinde olduğunu öğrenmeye ilgi gösteriyor. Toplam taleplerin yüzde 41'i bu kategoride yer alıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER