Teknoloji

Supercell'den 2015 için rekor gelir!

Clash of Clans ve Clash Royale gibi popüler oyunların yapımcısı Supercell, 2015 yılında mobil oyunlardan topladığı rekor gelirleri duyurdu. 

Supercell'den 2015 için rekor gelir!
11-03-2016 00:22

Clash of Clans ve Clash Royale gibi popüler oyunların yapımcısı Supercell, 2015 yılında mobil oyunlardan topladığı gelirleri duyurdu. Kısa bir duraklama döneminin ardından yeniden yükselişe geçen mobil oyun yapımcısı firma sadece mobil platformlardan rekor sayılabilecek bir geliri kasasına koydu.

Günümüzde revaçta olan mobil uygulama geliştiriciliği artık endüstriyel bir pazar haline gelmiş durumda. Play Store ve App Store gibi 2 büyük uygulama marketinin günlük hasılatlarının milyon dolarlarla ifade edildiği şu günlerde firma haline gelmiş geliştiriciler de bu pastadan paylarına düşen miktarları açıklıyorlar. Daha önce Clash of Clans, Hay Day ve Boom Beach gibi milyonlarca indirme sayısına ulaşmayı başaran Supercell de bunlardan birisi. Dev firma 2015 yılında sadece mobil platformlardaki oyun indirmelerinden ve oyun içi alışverişlerden brüt olarak 848 milyon dolar gibi dev bir para kazanmış. 2014'e göre gelirleri %30 artan firmanın bu başarısının ardında geçtiğimiz yılın son günlerinde yayınlanan ve büyük bir ilgi gören Clash Royale oyununun etkisi olduğu söyleniyor.

Play Store ve App Store'da en fazla gelire sahip olan geliştirici unvanını elinde tutan Supercell'in bu başarısı diğer girişimcilere örnek olmuş durumda. Bakalım 5 milyar dolarlık bir marka değeri olduğu sözü edilen firmanın tahtını bu yıl başka bir geliştirici ele geçirebilecek mi?

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER