İnsan&Hayat

Süper Lig Şampiyonunun Direkt Şampiyonlar Ligine Gitmesi Tehlikede

Son yıllarda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden futbol kulüplerinin üst üste kötü sonuçlar almaları ülke puan sıralamasında Türkiye'nin 11. sıraya gerilemesine neden oldu. İlk 10 da bulunan ülkelerin kulüplerini direkt gruplara gönderebildiği şampiyonlar liginde Türkiye üzerinde hesaplamalar yapılmaya başlandı.

Süper Lig Şampiyonunun Direkt Şampiyonlar Ligine Gitmesi Tehlikede
21-02-2021 17:30

Süper Lig Şampiyonunun Direkt Şampiyonlar Ligine Gitmesi Tehlikede

Son yıllarda Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden futbol kulüplerinin üst üste kötü sonuçlar almaları ülke puan sıralamasında Türkiye'nin 11. sıraya gerilemesine neden oldu. İlk 10 da bulunan ülkelerin kulüplerini direkt gruplara gönderebildiği şampiyonlar liginde Türkiye üzerinde hesaplamalar yapılmaya başlandı. Bazı ihtimaller doğrultusunda şampiyonlar ligine direkt gitme ihtimali bulunan süper lig şampiyonunun geleceğini diğer ülkelerin takımlarının elde ettiği sonuçlar belirleyecek.

Şampiyonlar Ligine Süper Ligden Gidecek Takım İçin Hesap Basit

Aktif olarak 2020-2021 şampiyonlar liginde yarı final maçları; Chelsea, Manchester City, PSG ve Real Madrid takımları arasında oynanıyor. Bu dört kulüpten birisi şampiyonlar ligini aldığı takdirde kendi ülkesinde de bir sonraki sezon katılım hakkını sıralama olarak elde ediyorsa, süper lig şampiyonu turnuvaya direkt katılım sağlayabilecek.

Süper Lig Şampiyonu İçin Şuan Her Şey Yolunda

Her ne kadar liglerin birimine çok az bir süre kalmış olsa da şampiyonlar liginde yoluna devam eden takımların liglerindeki sıralamaları süper lig şampiyonunun önünü açıyor. 4 takımında şu anda ülkelerine puan sıralaması olarak bir sonraki sezon bu büyük turnuva için yeterli seviyede olmaları Türk futbolseverlerin yüreğine su serpiyor. maç izle  

Süper Lig İkincisi Manchester United'ı Bekliyor

Süper lig takımlarını hiç şüphesiz en az şampiyonlar ligi kadar UEFA Avrupa ligini kimin kazanacağı da ilgilendiriyor. Şu anda yoluna Avrupa ligi yarı finalinde devam eden ve ilk maçında rakibini yenmeyi başaran İngiliz ekibi Manchester United'ın şampiyon olması durumunda süper lig ikincisi için kötü olacak. Bu durumunda 2020-2021 yılını 2. olarak bitiren süper lig temsilcisi şampiyonlar ligine 2 değil 3. ön eleme turunda n giriş yapabilecek.

Ülke Sıralamasındaki En Büyük Rakip Ukrayna

Şampiyonlar ligine katılan takımların ülke puanına katkı sağlayamamaları sonrası Ukrayna Türkiye'nin üstüne çıkmıştı. Özellikle Shaktar Donetsk ile büyük çıkış yakalayan Ukrayna'nın puan sıralamasındaki hızlı yükselişi Süper lig şampiyonunun şampiyonlar ligindeki geleceğini riske attı. En kötü tablo ile şampiyonlar ligini alan kulüp ülkesinde bu turnuva için gerekli sıralamanın dışında kalırsa süper lig şampiyonu, ön eleme oynamak zorunda kalacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER