Gündem

Su fiyatlarına ikinci indirim geliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü Düzbağ İçmesuyu Projesi sayesinde Gaziantepliler suyu yüzde 10 daha ucuza kullanacak.

Su fiyatlarına ikinci indirim geliyor
07-01-2019 17:52

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yürüttüğü “Düzbağ İçme suyu Projesi” kapsamında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 45 gün sonra daha sağlıklı, daha kaliteli ve daha yumuşak bir suyu şehre akıtacaklarını belirtti.

Gazianteplilere söz verdiğini belirten Şahin, “Halkımıza, ‘maliyetler düştüğünde bunu faturalara yansıtacağız' yönünde bir sözümüz vardı. Şubat ayı GASKİ Genel Kurulu'nda su fiyatında yüzde 10 daha düşürme kararı alacağız. Bir yılda, dörtte bir oranında su fiyatını düşüren bir belediye olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
Türkiye'nin Melen'den sonra içme suyu alanındaki ikinci en büyük yatırımlarından olan Düzbağ İçme suyu Projesi'nde sona yaklaşıldı. İnşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Şahin ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, önemli açıklamalarda bulundu. Henüz proje bitmeden avantajlarını hissetmeye başlayan Gaziantepliler, ocak ayında su faturalarına yansıtılan yüzde 15 indirimin ardından 2019 yılında da su fiyatında yüzde 10 indirimli kullanacak.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER