Medya

Sosyal girişim ekosistemi “Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı“nda buluştu

"Konferansta, proje süresince hayata geçirilen somut çıktıları, kamu ve özel sektörle geliştirilen diyalogları...

Sosyal girişim ekosistemi “Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı“nda buluştu
11-09-2020 15:43

Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı (TSGA), 9-10 Eylül tarihleri arasında düzenlediği konferansta sosyal girişim ekosistemini bir araya getirdi.

Koç Üniversitesi açıklamasına göre, "Vehbi Koç Vakfı liderliğinde Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Ashoka Türkiye, Sosyal İnovasyon İnisiyatifi Derneği (SIID), Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçi Çözümler Derneği (SKYÇD), TED Üniversitesi-İstasyon TEDÜ, Mozaik Foundation (Bosna Hersek) ve Social Enterprise UK (İngiltere) ortaklığında yürütülen Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesi kapsamında 9-10 Eylül tarihlerinde Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı Konferansı: Köprüler Kurmak etkinliği gerçekleştirildi.

Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği Ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Formu (KUSIF) Yönetici Direktörü Dr. Gonca Ongan'ın açılış konuşmalarını yaptığı konferansa, Türkiye'den ve dünyanın farklı bölgelerinden konuşmacılar katıldı.

Online konferansta, "Ekosistem Gelişimi", "Savunuculuk", "Kapasite Geliştirme", "Ekosisteme Erişim, Diyalog Geliştirme ve İşbirlikleri Kurma" başlıkları ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Türkiye Sosyal Girişimcilik Ağı projesini 2018 yılında, Sivil Toplum Sektörü Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı kapsamında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Finans ve İhale Birimi desteği ile başlattıklarını ifade etti.

Proje ile sivil toplum kuruluşlarının ve aktif yurttaşların kapasitelerini ve kamu kurumlarıyla diyaloglarını güçlendirmeye imkan verecek bir sosyal girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz 2 yılda, kurduğumuz konsorsiyumun güçlü ortakları ve Türkiye'nin dört bir yanındaki iştirakçi ortaklarımızın etkin çalışmaları sayesinde bu amaca yönelik çok önemli adımlar attık.

Bu iki günlük konferansta, proje süresince hayata geçirilen somut çıktıları, kamu ve özel sektörle geliştirilen diyalogları, yaratılan etkinin kalıcı olması için atılması gereken adımları dinleyip tartıştık. Görünen o ki, 21. yüzyıl ve sonrasında sorunları çözmek için şu ana kadar yaptıklarımızdan farklı şeyler yapmamız gerekecek.

Dolayısıyla derinleşen küresel ve yerel ekonomik, sosyal ve çevresel sorunların çözümünde sosyal girişimciliğin önemine yürekten inanıyoruz. Ayrıca, ekosistemin güçlenmesinin işbirliklerinin kalitesi ve ortaklıkların gücünden geçtiğini de bu projeyle bir kez daha görmüş olduk. Biliyoruz ki, bu projeleri başlatmak kadar devam ettirmek de büyük önem taşıyor.

Sivil toplum, kamu ve özel sektörün el ele verdiğinde, kaynaklarını etkili şekilde ortak hedefler için kullandığında nasıl bir etki yaratılabileceğini iki yıllık deneyimimizde gördük. Bundan sonra da bu ağın güçlenerek büyümesi için elimizden geleni yapacağız. Tüm paydaşlarımızın da birlikte kurup geliştirdiğimiz bu ağı desteklemeye devam etmelerini diliyorum."
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER