Teknoloji

Sony Xperia Z5 ve LG G5'e ilk bakışlar!

Sony Xperia Z5 ve LG G5'e ilk bakış. Tasarım, ekran, performans ve kamera konusunda iki dev firmanın amiral gemisi modelleri Sony Xperi Z5 ve LG G5'i teorik olarak kıyaslıyoruz. 

Sony Xperia Z5 ve LG G5'e ilk bakışlar!
23-02-2016 04:47

Sony Xperia Z5 ve LG G5'e ilk bakış. Tasarım, ekran, performans ve kamera konusunda iki dev firmanın amiral gemisi modelleri Sony Xperi Z5 ve LG G5'i teorik olarak kıyaslıyoruz.

Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress kapsamında yeni nesil birçok akıllı telefonun tanıtımı gerçekleştirildi. LG'nin amiral gemisi G5 de yine bu fuar kapsamında ziyaretçilerin karşısına çıkartılan modellerden birisi.
LG'nin yeni amiral gemisi G5 ile Sony'nin mevcut amiral gemisi akıllı telefonu Xperia Z5 ile kıyaslandı. Her iki telefon da benzer boyutlarda olmasına karşın, tasarım ve özellik bakımından birbirinden ayrılıyorlar.

Tasarım ve ekran...

LG’nin amiral gemisi G5’te 5.3 inç boyutunda bir ekran kullanılırken, Xperia Z5’te ise 5.2 inç’lik ekrana yer veriliyor. Günümüz için her iki modelin de ekranının ortalama bir boyutta olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle son dönemlerde üreticilerin büyük ekranlı modellerdeki ısrarı, 5 inç seviyesinde ekrana sahip olan akıllı telefonları “ortalama bir ekran boyutu” şeklinde tanımlanmasına sebep oldu diyebiliriz. Ekran boyutunda pek fark olmasa da, çözünürlükte LG’nin yeni amiral gemisi öne geçiyor. LG G5, 5.3 inç’lik ekranda 2560 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Halihazırdaki Sony’nin amiral gemisi ise Full HD (1920 x 1080 piksel) çözünürlükte görüntüler oluşturabiliyor. Her iki ekran da IPS LCD yapısında.

Performans ve depolama... 

LG G5’te en yeni Qualcomm çözümlerinden biri olan Snapdragon 820 kullanılıyor. Xperia’nın geçen yıl duyurduğu ve şu an mevcut amiral gemisi modeli Z5 ise Snapdragon 810 yonga setini kullanıyor. Elbette yeni nesil Snapdragon 820, AnTuTu gibi Benchmark uygulamalarında daha yüksek sonuç verdiği gibi aynı zamanda pratikte de uygulama çalıştırma ve oyun akıcılığı konusunda da fark yaratıyor.

sony-xperia-z5-lg-g5-1

Kamera...

LG’nin V10 ile beraber sunduğu yüksek kamera performansı G5’te de benzer şekilde devam ediyor. 16 MP’lik arka kameranın yer aldığı akıllı telefonda önde ise selfie çekimleri ve görüntülü görüşmeler için 8 MP’lik bir kamera bulunuyor. Xperia Z5 tarafında ise 23 MP’lik bir arka kamera yer alıyor.  1/2.3 inç boyutunda sensörün kullanıldığı arka kameraya ek olarak Sony tarafında Xperia Z5’teki ön kamera ise 5.1 MP.

Batarya...

LG G5’in Sony Xperia Z5 karşısında batarya konusundaki en büyük avantajı, arka kapağın açılabiliyor oluşu. bu modüler tasarım sayesinde batarya kolayca değiştirilebiliyor. Öte yandan G5’in batarya kapasitesinin 2800 mAh olduğunu belirtelim. Diğer tarafta ise Z5’teki batarya 2900 mAh. Gerçekleştirilen optimizasyonlarla birlikte LG G5’in daha yüksek batarya performansı sunacağı ve aktif olarak tek şarjda daha uzunca bir süre kullanılabileceği belirtiliyor.

Kaynak: scroll

dikgazete.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER