Teknoloji

Sony de çift arka kameraya göz kırptı

Çift arka kameraya sahip telefonların sayısı her geçen gün artıyor. Mobil sensör üretiminin lider ismi Sony'den de çift kameralı bir telefon geliyor. Xperia M Ultra'nın detayları haberimizde...

Sony de çift arka kameraya göz kırptı
08-05-2016 07:03

Çift arka kamera görünüşe bakılırsa mobil dünyasında daha sık karşılaşacağımız bir donanım olacak. Son dönemde LG G5 ve Huawei P9/P9 Plus çift arka kamera özelikleriyle kendilerinden söz ettirdi.

Önümüzdeki günlerde tanıtılacak Honor V8'in çift arka kameraya sahip olacağı kesinleşirken, eylül ayında tanıtılacak iPhone 7 Plus'ın da çift arka kameraya sahip olacağı gelen haberler arasında.

Sony'den Dev Ekranlı Bir Telefon Geliyor 

Son olarak mobil kamera sensörü üretiminin lider ismi Sony'nin çift arka kameraya sahip bir telefon üzerinde çalıştığı haberleri gündeme düştü. Xperia M Ultra olarak isimlendirilen orta segment akıllı telefon, selefi gibi kamera özellikleriyle adından söz ettirecek.

16-05/07/sony.jpg

Xperia M Ultra modelinin tanıtım tarihi şimdilik bilinmiyor, ancak telefonda yer alması muhtemel özellikler şimdiden dillendirilmeye başlandı.

Sony'den çift kameralı telefon

Telefonda optik imaj sabitleyicisine sahip 23 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera düzeneği yer alacak. Söz konusu sensörlerden biri f/2.0 lens ve 24 mm odak uzaklığına sahip olacak. Diğer kamera ise f/2.2 lens ve 75mm odak uzaklığında. Telefonun ön kamerası ise 13 megapiksel çözünürlüğünde olacak.

Xperia M Ultra ekran özellikleriyle de dikkat çeken bir telefon olacak. Telefona 6 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ve 120 Hz yenileme hızına sahip ekran eşlik edecek.

Xperia Ailesi için Android 6.0.1 Zamanı! 

USB Type-C girişine sahip olduğu bildirilen Xperia M Ultra'nın işlemci biriminde ise Snapdragon 655'in (Snapdragon 652'nin gelişmiş versiyonu) yer alacağı iddia ediliyor.

3GB RAM, 32GB dahili depolama, microSD kart desteği ve Android 6.0 işletim sistemi Xperia M Ultra'nın öne çıkan diğer özellikleri olacak.


Kaynak: SD.N

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER