Genel

SMA'nın tedavisinde kullanılan ilacın fiyatı düşürüldü

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, SMA hastalığının tedavisinde kullanılan "Spinraza 12 Mg/5Ml 1 VIAL" isimli ilacın fiyatının 73 bin avroya düşürülmesine karar verdi.

SMA'nın tedavisinde kullanılan ilacın fiyatı düşürüldü
20-08-2020 18:11

ANKARA (AA) - Sosyal Sigortalar ve Genel SaÄŸlık Sigortası Kanunu gereÄŸi oluÅŸturulan SaÄŸlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nun dün gerçekleÅŸtirdiÄŸi toplantıya iliÅŸkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi eki EK-4/C listesinde kayıtlı olan "Spinraza 12 Mg/5Ml 1 VIAL" isimli ilacın fiyatı 73 bin avroya düÅŸürüldü.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un SMA hastalarının tedavisinde kullanılan SUT'a tabi ilaçlarının eriÅŸimi ile ilgili yaÅŸanan sıkıntıların çözüme kavuÅŸtuÄŸunu açıklamasının ardından SGK BaÅŸkanlığından Sosyal Güvenlik Kurumu SaÄŸlık Uygulama TebliÄŸi'ndeDeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair TebliÄŸ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, Nusinersen Sodium pozolojisi, SMA Tip-2 veya SMA Tip-3 hastalarında 0, 14, 28 ve 63'üncü günler olmak üzere 4 doz yükleme dozu ÅŸeklinde olacak. Ä°dame dozlar da 4 ayda bir uygulanacak.

Ä°lk 4 doz için tek saÄŸlık kurulu raporu, idame tedavilerde ise her bir uygulama için ayrı ayrı saÄŸlık kurulu raporu istenecek. Bu raporlara istinaden SaÄŸlık Bakanlığı Türkiye Ä°laç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Ä°laçların KiÅŸisel Tedavide Kullanılmalarını DeÄŸerlendirme Komisyonu tarafından ilaç kullanım onayı verilecek. Bu onalya da çocuk nörolojisi uzman hekimince her bir uygulama için ayrı ayrı reçete edilmesi halinde bedelleri SGK tarafından karşılanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER