Gündem

Siyasi partiler ile STK'lar İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi

Doğu Anadolu'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısını lanetledi.

Siyasi partiler ile STK'lar İstanbul'daki terör saldırısını lanetledi
12-12-2016 14:32

Doğu Anadolu'da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısını lanetledi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğine, istikrarlı büyümesine, ileri demokrasiye, huzur ve barışına gölge düşürmek isteyenlerin Beşiktaş'ta terör saldırısı yaptığını ifade ederek, saldırıya tepki gösterdi.

Sekmen, şöyle konuştu:

"Terörün istediği şey milli birliğimizi bozmak, yeni Türkiye’nin yükselişini engellemek ve kaos çıkarmaktır. Şu çok iyi bilinmelidir ki milli birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Dosta güven ve düşmana kurşun olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz (TSK) ve emniyet teşkilatımız hainleri, vatansızları ve anne karnındaki bebeklere dahi kurşun sıkan canileri etkisiz hale getirerek, devletimizin çelikten örülü yumruğu ile hainlerin başını ezmektedir." dedi.

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel de Mevlid Kandili arifesinde vahşice düzenlenen terör saldırısını lanetlediklerini söyledi.

İnsanların böyle bir günde karıncayı bile incitmekten çekinip, ibadete yöneldiğini anımsatan Şengel, şöyle devam etti:

"Böyle vahşilik, dünya üzerinde hiçbir dinde yoktur. Demektir ki bunlar hangi dine, hangi mezhebe taptıkları ne oldukları, neyin peşinden koştukları da belli değil. Bunların ipi 5-10 kişinin elinde olup kukla gibi oynatıldıkları için belirsiz insan olmuşlar. Bu saldırılar Türk milletini, bizleri yıldırmaz, daha daha güçlendirir."

MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş da Türkiye'yi teslim alarak yıkmak, yok etmek isteyen katillerin ve destekçilerinin, hunhar ve hayasız eylemlerine bir yenisini daha eklediğini belirtti.

Bu korkunç ve kahredici terör saldırısına karşı milletin bir ve beraber olduğunu kaydeden Karataş, "Millet, sorumluların bulunup cezalandırılmasını, dökülen kanların yerde bırakılmamasını istemektedir. Unutulmamalıdır ki terörizm amacına asla ulaşamayacak, Türkiye'nin çözülmesini, bölünmesini, dağılmasını planlayan iç ve dış odaklar imha edileceklerdir. Bundan kaçış ve kurtuluş yoktur." dedi.

Erzurum Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Güvenli, "Bu barbar ve alçak eylemlerle değil Türkiye'yi yolundan etmek yavaşlatamayacaksınız bile. Bu saldırılar her seferinde birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirecektir. Türk milleti iradesi ve kararlılığı ile yoluna devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır da şunları söyledi:

"Bu tür alçak saldırılar ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacak. Ülkemizin istikrarını yok etmeye yönelik bu tür alçakça saldırılar asla başarılı olamayacaktır. Hainlerin buna gücü yetemeyeceği gibi aksini bizi millet olarak birbirimize daha fazla kenetleyecektir."

"Hainler inlerinden çıkartılıp kanuna teslim edilecektir"

Memur-Sen Kars Ä°l Temsilcisi Ebubekir KeleÅŸ,

 "Son zamanlarda içeride ve dışarıdaki hainler, alçaklar, satılmışlar ülkemize yapılabilecek her türlü çirkinliÄŸi, kötülüğü ortaya koymak için iÅŸ birliÄŸi halinde devam etmektedirler." dedi.

Keleş, "Terör ve terör yandaşları şunu çok iyi bilmelidirler ki güçlü bir Cumhurbaşkanı'na güçlü bir idareye sahip bir ülkeyiz. Cumhurbaşkanımız ve iş başında olan hükümet yetkililerimiz şu ana kadar bu işin üstesinden geldikleri gibi bundan sonra da geleceklerinden hiç kimsenin kaygısı olmasın. Bu hainlerin saklandıkları ne kadar in varsa hepsi o inlerinden çıkartıp kanuna teslim edilecek." ifadesini kullandı.

"Bu eylem aslında dünya mazlumlarının umuduna yapılmış bir eylemdir"

Ağrı İHH)İnsani Yardım Vakfı Başkanı Kerem Engin, terör örgütlerinin küresel güçlerin birer paravanı olduklarını ifade ederek, "Bu kesin bir şeydir ki Türkiye güçlü iradesi ile Ortadoğu'da ve dünyadaki birçok ülkeye model olabilecek, mazlumların sığındığı bir ülke olması hasebiyle bu rolü elinden alınmak isteniyor. Yani yapılan bu eylem aslında özel anlamda Türkiye'ye yapılmış olsa da genel anlamda dünya mazlumlarının umuduna yapılmış bir eylemdir. Türkiye büyük acılar yaşadı ama her acıdan sonra biraz daha kenetlendi, her acıdan sonra biraz daha birleştik. Bu büyük acıda inşallah Türkiye'deki birlikteliği, kardeşliği daha da güçlendirecek." değerlendirmesinde bulundu.

"Millet artık bunlara prim vermiyor"

Memur Sen Ağrı Şube Başkanı Süleyman Gümüşer ise şunları kaydetti:

"Bu ülke 15 Temmuz'da artık bu üst akılların fikirleri ve oyunları ile oynatmış oldukları terör örgütlerinin pabuçlarını dama atmıştır. Bu ülke kendi ayakları üzerinde yürüme ve yol alma noktasındaki kervanı yola koymuştur ve millet artık bunlara prim vermiyor. Evet canımız yanabilir, terör maddi anlamda zarar verebilir, ama kardeşliğimiz ilelebet kazanacaktır."

"Kanımızın son damlasına kadar vatanımız için ayakta kalacağız"

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, teröristlerin, cehalet ile birleşen hainliklerinin gözlerini kör ettiğini vurgulayarak, "Zaman, mekan dinlemeden, İnsan Hakları Günü'nden, Mevlid Kandili'nden bihaber, hangi akılla hangi düşünceyle hangi gerekçesi olmayan nedenle, ailelerin evine ateşler düşürmüşlerdir. Kanımızın son damlasına kadar vatanımız için ayakta kalacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." diye konuştu.

AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut da saldırıya tepki gösterdi. Türkiye'nin yeni anayasanın Meclise sunulmasının heyecanını yaşarken, bu tür saldırıya maruz kaldığını dile getiren Bulut, "Çok kapsamlı bir saldırı ancak Türkiye bunun da üstesinden gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

"Türkiye üzerinde oynanan oyunları millet bozacak"

Iğdır'da faaliyet yürüten Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey de şu ifadeleri kullandı:

"FETÖ ile denediler milletimiz bozdu. Ekonomik terör uyguladılar olmadı. Milletimiz bu oyunu da bozdu. Şimdi ise yarattıkları ve 50 yıldır kullandıkları maşalarını kullanarak sivil, yaşlı, çocuk, genç demeden gelişi güzel canlı bombalarla katliam yaptırıyorlar, bu oyunu da milletimiz bozacaktır."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER