Genel

'Sivil kahramanlar'ın yakınlarına ikinci istihdam müjdesi

Meclis'e sunulan yasal düzenlemeyle devletin bekası, bütünlüğü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaşamını yitiren sivil vatandaşların yakınlarına kamuda iki istihdam hakkı verilmesinin önü açıldı.

'Sivil kahramanlar'ın yakınlarına ikinci istihdam müjdesi
06-02-2018 17:08

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanarak Meclis'e sunulan yasal düzenlemeyle devletin bekası, bütünlüÄŸü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaÅŸamını yitiren sivil vatandaÅŸların yakınlarına kamuda iki istihdam hakkı verilmesinin önü açıldı.

Meclis'e geçen hafta sunulan Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde DeÄŸiÅŸiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nda sivil terör maÄŸdurlarının haklarında önemli bir iyileÅŸtirme saÄŸlayan düzenlemeye de yer verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, ÅŸehit yakınları ve gazilerin haklarında mevzuattan kaynaklı bazı farklı uygulamaların ortadan kaldırılması, bu konuda yaÅŸanan maÄŸduriyetlerin giderilmesini amaçlayan çalışmalardan bir yenisi olan düzenlemede, Türkiye'nin bekası, bütünlüÄŸü için üstün kahramanlık gösteren ve bu esnada yaÅŸamını yitiren sivil vatandaÅŸların yakınlarına da diÄŸer ÅŸehit yakınlarına olduÄŸu gibi kamuda iki istihdam hakkı verilmesi kararlaÅŸtırıldı.

"Eren Bülbül" ve "Hatice Belgin" örneÄŸi

AA muhabirinin edindiÄŸi bilgilere göre, yeni düzenleme yasalaÅŸtığında, bu haktan sadece 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ÅŸehit olan sivil terör maÄŸdurlarının yakınları yararlanabilecek. Kanunun ek 1'inci maddesi içerisinde yer alan, "Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin saÄŸlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan hayatını kaybedenler"in hak sahibi yakınlarına ikinci istihdam hakkı verilecek.

Mevcut düzenleme, bu durumdaki sivil terör maÄŸduru yakınlarına kamuda bir kiÅŸilik istihdam hakkı tanıyor.

Bu kapsamda, Trabzon'un Maçka ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yerini gösterirken teröristler tarafından ÅŸehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül, Bingöl'de 2011'de canlı bombanın üzerine atlayarak büyük bir faciayı önleyen ve bu esnada yaÅŸamını yitiren 4 çocuk annesi Hatice Belgin gibi çok sayıda sivil kahramanın yakınları bu haktan faydalanabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER