Genel

“Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri“ni kazananlar çevrim içi konferansta açıklandı

Ödüle bu yıl Ayşe Akalın-Demet Lüküslü, Yonca Cingöz, Gülçün Con Wright ve Füsun Kökalan Çımrın layık görüldü

“Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri“ni kazananlar çevrim içi konferansta açıklandı
06-12-2020 14:57

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi'nin (SU Gender) demokrasi, akademik özgürlük, toplumsal cinsiyet eşitliği ve feminizm alanlarında öncü çalışmalar yapan Şirin Tekeli anısına düzenlediği "2020 Şirin Tekeli Araştırma Ödülleri" sahiplerini buldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Şirin Tekeli'nin bıraktığı zengin mirasın yaşaması, paylaşılması ve çeşitlenmesi amacıyla 2017'den bu yana verilen Araştırma Ödülleri, bu yıl çevrim içi gerçekleşen Şirin Tekeli Araştırma Ödülü Tören ve Konferansı kapsamında duyuruldu.

Türkiye'de toplumsal cinsiyet odaklı araştırmaları desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlayan Şirin Tekeli Araştırma Ödülü'ne bu yıl Ayşe Akalın-Demet Lüküslü, Yonca Cingöz, Gülçün Con Wright ve Füsun Kökalan Çımrın layık görüldü.

Bu yıl dördüncü kez verilen ödüle, doktora öğrencileri ile doktora derecesini tamamlamasının üzerinden en fazla 15 yıl geçen araştırmacıların başvuruları kabul edildi. Araştırma önerileri, üniversiteler arası bir seçici kurul tarafından akademik kriterler temel alınarak değerlendirildi.

Toplumsal cinsiyet ve kadın çalışmaları alanında yazar ve araştırmacıları bir araya getiren konferans, bu yıl çevrim içi ortamda gerçekleşti.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER