Teknoloji

Siri yine açık verdi!

iPhone'ların güvenlik konusunda belki de en zayıf noktası Siri. Bugüne kadar birçok kez Siri kullanılarak iPhone kilidi aşıldı. Bir Reddit kullanıcısı Siri'de yeni bir açık keşfetti.

Siri yine açık verdi!
29-05-2017 08:22

Apple'ın sanal asistanı Siri, özellikleri ve kullanışlı olmasının yanısıra içerdiği güvenlik açıklarıyla gündeme geliyor. Siri'deki hatalardan dolayı iOS cihazların kilit ekranında Siri'ye verilen komutlar ile cihazın kilit mekanizmasını aşarak bir çok menüye ulaşmak mümkün oluyor. Apple sürekli güvenlik güncellemeleri yapıyor. Fakat Siri'den kaynaklı güvenlik açıklarının sonu bir türlü gelmiyor.

Apple iPhone hayat kurtardı! Apple iPhone.

Siri'de yeni bir açık bulundu!

Bir Reddit kullanıcısı, kilitli bir iPhone'un Hücresel Veri seçeneklerine herhangi bir şifre girmeden erişilmesine izin veren Siri ile ilgili açık keşfetti. Siri'ye "hücresel veri" komutu verildiğinde hücresel veriyi açıyor yada kapatıyor.

17-05/28/siri-hucresel-veri-acigi-2.jpg

Kilitli bir iPhone'da Siri'ye "hücresel veriyi kapat" komutu verildiğinde Siri normalde önce kilidin açılması gerektiği uyarısı veriyor. Fakat son bulunan açıkta verilen komutla kilidi aşarak hücresel veri menüsüne ulaşmak mümkün oluyor.

Bu açık, iOS 9 ile iOS 10.3.3 beta 1 arasındaki bütün iOS sürümlerinde mevcut. Hatanın kişisel güvenliği ne kadar tehlikeye attığı, başka menülere ulaşmayı mümkün kılıp kılmadığı şimdilik bilinmiyor. Eğer bu hata sizi tedirgin ettiyse Apple konu ile ilgili güncelleme yapana kadar kilit ekranında kontrol merkezini ve Siri'yi devre dışı bırakmanız gerekiyor.

::

Kaynak: SDN

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER