Genel

Şimşek ve Zeybekci Davos'ta Türk ekonomisini anlattı

Başbakan Yardımcısı Şimşek ve Ekonomi Bakanı Zeybekci Davos Zirvesi'nde yerli ve yabancı iş adamlarına Türk ekonomisini anlattı.

Şimşek ve Zeybekci Davos'ta Türk ekonomisini anlattı
26-01-2018 04:37

DAVOS (AA) - Ä°sviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 48. Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) katılan BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 100'den fazla yerli ve yabancı iÅŸ adamına Türk ekonomisini anlattı.

WEF Danışmanı Cüneyd Zapsu ve Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Fettah Tamince'nin verdiÄŸi akÅŸam yemeÄŸinde ÅžimÅŸek ve Zeybekci iÅŸ adamlarıyla görüÅŸ alışveriÅŸinde bulundu.

ÅžimÅŸek'ten yabancı iÅŸ adamlarına yatırım çaÄŸrısı

ÅžimÅŸek, yemekte yaptığı konuÅŸmada, yabancı iÅŸ adamlarına Türkiye'de yatırım yapma çaÄŸrısında bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin baÅŸka bir ülkede yaÅŸanması halinde ekonominin buhran yaÅŸayacağını vurgulayan ÅžimÅŸek, darbe giriÅŸimine raÄŸmen Türk ekonomisinin 2017'de büyümeye devam ettiÄŸinin altını çizdi.

ÅžimÅŸek, Türkiye ekonomisinin, geçen yılın ilk üç çeyreÄŸinde yüzde 7,4 büyüdüÄŸünü ve 1,3 milyon kiÅŸiye istihdam saÄŸladıklarını belirterek, bu oranların Avrupa BirliÄŸi (AB) ülkelerinin üzerinde olduÄŸuna iÅŸaret etti.

Türk ekonomisinin geçen yıl elde ettiÄŸi baÅŸarının tesadüf olmadığına vurgu yapan ÅžimÅŸek, "Gerçekten çok sıkı çalıştık ve bu sonuçları almak için tam zamanında doÄŸru politikalar geliÅŸtirdik. Türkiye (darbe giriÅŸimine raÄŸmen) geri döndü ve Türkiye güçlü." dedi.

"2018 daha parlak geçecek"

BaÅŸbakan Yardımcısı ÅžimÅŸek, AB ülkelerinin ekonomilerindeki olumlu iÅŸaretler, Rusya ile Türkiye arasındaki özellikle enerji alanında imzalanan ikili anlaÅŸmalar ve Türk turizminin tekrar eski günlerine dönmeye baÅŸlaması gibi nedenlerden dolayı 2018'in Türk ekonomisi açısından geçen yıla göre çok daha parlak geçeceÄŸini söyledi.

ÅžimÅŸek, ayrıca Türkiye'nin milyonlarca sığınmacıya ev sahipliÄŸi yaparak dünyaya örnek olduÄŸunu ve ÅŸimdiye kadar 30 milyar dolardan fazla para harcadıklarını sözlerine ekledi.

"Türk ekonomisi dimdik ayakta"

Ekonomi Bakanı Zeybekci de FETÖ'nün baÅŸarısız darbe giriÅŸimi baÅŸta olmak üzere Türkiye'ye yapılan tüm saldırılara raÄŸmen Türk ekonomisinin dimdik ayakta olduÄŸunu vurguladı.

Zeybekci, iÅŸ adamlarına Türkiye'deki yapısal reformlar, teÅŸvikler ve yatırımlara iliÅŸkin bilgi verdi.

Yarın sona erecek Davos Zirvesi'nin kapanış konuÅŸmasını ABD BaÅŸkanı Donald Trump yapacak. ABD, toplantılara en son 2000 yılında dönemin BaÅŸkanı Bill Clinton ile lider seviyesinde katılım göstermiÅŸti.

Muhabir: Bayram AltuÄŸ

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER