Teknoloji

Silinen iPhone rehberi nasıl kurtarılır?

iPhone akıllı telefonunuzdaki kişi ya da kişileriniz senkronizasyon ya da yedeklemeden geri yükleme sırasında kazara silindiyse işte yapmanız gerekenler.

Silinen iPhone rehberi nasıl kurtarılır?
20-02-2017 01:09

Akıllı telefonlarımızdaki rehberlerin ya da başka bir deyişle iletişim bilgilerinin adeta altın değerinde olduğu bir gerçek. Özellikle rehberinizde numarasını bir daha alamayacağınız bir kişi varsa ve bu numarayı yedeklemediyseniz veya başka hiçbir yere not almadıysanız başınızdan aşağı kaynar sular inebilir. Peki, iPhone akıllı telefonunuzdaki rehberinizden birisi ya da birileri, senkronizasyon sırasında veya bir yedeklemeden geri yükleme yaptığınızda kazara silindiyse ne yapmanız gerekiyor?

iPhone sorgulama dönemi sona erdi! iPhone sorgulama dönemi sona erdi!

Apple, iCloud üzerinde yaptığı bir takım değişiklikler ile cihazların aktivasyon durumunu...

iPhone rehberini iCloud ile kurtarmak

iPhone’unuzdan kaybolan iletişim bilgilerini yani Kişileri, hatta Anımsatıcılar ile Takvim etkinliklerini kurtarmak için başlıca kurtarıcınız tabii ki iCloud. Doğrudan Apple üzerinden kurtarma yapabileceğiniz bu yöntemdeki ihtiyaçlarınız ise bir bilgisayar, Apple ID ve şifresi ile biraz zaman olacak.

17-02/19/iphone-rehber-kurtarma-02.jpg

İşte izleyeceğiniz adımlar:

- Öncelikle iCloud.com adresini ziyaret ederek Apple ID ve şifrenizle giriş yapın

- Giriş yaptıktan sonra Ayarlar ikonuna tıklayın

- Altta yer alan İleri Düzey bölümünden Kişileri Geri Yükle seçeneğini seçin

- Daha önce oluşturulmuş ve geri yüklemek istediğiniz kişi arşivini seçin. Burada özellikle kişi listenizin değişmeden kaldığı bir arşivin tarihini bulun ve Geri Yükle’yi seçin

- Onaylamak için bir kez daha Geri Yükle’ye tıklayın ve geri yükleme sürecinin başlamasını sağlayın. İşlem tamamlandığında Apple ID’niz ile eşleştirdiğiniz e-postaya bir e-posta gelecek.

Bu arada bu işlemin sadece eksik olanları eklemek yerine iPhone’unuzda varolan kişileri de değiştireceğinin altını çizelim. Bu işlemden önce eklediğiniz yeni kişiler maalesef kaybolacak, ancak geçerli kişi listesi geri yükleme öncesinde arşivlenecek ve bunları aynı adımları izleyerek geri alabileceksiniz.

:: iPhone kişilerinizi sıklıkla yedekliyor musunuz?

SDN - ShiftDelete.Net

Kaynak: SHIFTDELETE.NET

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER