Asayiş

Şile’de batan gemi faciasında 15 yıl hapis istemi

Şile açıklarında batan ‘Bilal Bal' isimli kaptansız gemide bulunan 9 mürettebatın hayatını kaybetmesine ilişkin 8 şüpheli hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Soruşturma kapsamında alınan bilir

Şile’de batan gemi faciasında 15 yıl hapis istemi
15-10-2018 21:32

Bursa'nın Gemlik ilçesinde hareket eden kuru yük gemisinin Şile açıklarında batması ve 9 mürettebatın hayatını kaybetmesine ilişkin 8 kişi hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Ekim 2017 tarihinde Gemlik Limanı'ndan hareket ederek Karadeniz Ereğli Limanı'na gitmekte olan Türk Bayraklı ‘Bilal Bal' isimli kuru yük gemisinin 1 Kasım 2017'de saat 03.53'te EPIRB (Acil Durum Lokasyon Belirten Radyo Vericisi) sinyali alındıktan bir süre sonra Şile açıklarında battığı anlatıldı.

2 kişinin cesedine ulaşılamadı

Arama kurtarma çalışmaları sonrasında gemi mürettebatından Nihat Küçük, Onur Aşkın Küçük, Cüneyd Yedican, Mahir Sanayır, Nedim Alicem, Hüsamittin Yazıcı ve Mert İlkmen'in cesetlerinde ulaşıldığı kaydedilirken Engin Selçuk ve Vedat Odabaşı ise cesetlerine ulaşılamadığı belirtildi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER