Gündem

SETA, 15 Temmuz'u 41 yazılı kaynak ve 16 etkinlikle anlattı

SETA Genel Koordinatörü Duran, "15 Temmuz ile ilgili 9 kitap derledik, 4 rapor, 13 analiz çalışması, 13 perspektif çalışması yaptık, 2 adet 15 Temmuz özel sayısı dergi çıkardık. Bunun yanında 14 panel, 2 de sempozyum gerçekleştirdik." dedi. - Anadolu Ajansı

SETA, 15 Temmuz'u 41 yazılı kaynak ve 16 etkinlikle anlattı
14-07-2017 15:17

ANKARA - Enes Duran

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Burhanettin Duran, 15 Temmuz'a Türk siyasi hayatının çok önemli bir dönüm noktası ve tarihi bir an olduğu bilinciyle yaklaştıklarını belirterek, son bir yıl içinde konuyla ilgili 9 kitap, 4 rapor, 13 analiz çalışması, 13 perspektif çalışması yaptıklarını ve 2 adet 15 Temmuz dergisi olmak üzere toplam 41 yazılı kaynak çıkardıklarını belirtti.

Duran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve çok partili hayata geçişten sonraki Türkiye'de yaşanan en önemli olay olduğunu söyledi.

"Geçmişte seçilmiş siyasilerin çeşitli Kemalist vesayetçi yapılar tarafından 1960, 1971, 1980 ve 28 Şubat'ta tasfiye edildiğini" belirten Duran, FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbenin diğerlerinden çok farklı olduğunu ve halkın, bu kalkışmaya çok çetin bir şekilde karşılık vererek demokrasisine sahip çıktığını söyledi.

Duran, halkın, tankların önüne, kurşunların önüne vücutlarını siper ederek adeta bir destan yazdığını belirterek, "Bu süreçte bambaşka bir millet ruhu ortaya çıktı. Böyle baktığımızda 15 Temmuz, hem terörle mücadele ve uluslararası siyasetteki sıkışmalar gibi Türkiye'nin içinden geçtiği sorunları aşabilmesi açısından hem de Türkiye'nin geleceğini kuracak olan yeni projelerin yapılması, ekonomik kalkınma ve bunun gibi büyümeye dair meselelerde büyük bir seferberlik ruhu ortaya çıkarttı. Bu nedenle bu ruhun üzerine titremek gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

"Bu yöndeki çalışmalar çok önemli"

Bu seferberlik halinden, sadece devlet kurumlarından FETÖ ve darbecilerin tasfiye edilmesi anlamının çıkartılmaması gerektiğine de dikkati çeken Duran, bu yöndeki çalışmaların, Türkiye'yi tehdit eden unsurlardan kurtarılması ve kurumların güçlenerek 2023 ve daha sonraki 2053, 2071 hedeflerine yürümesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

Duran, bu seferberlik çerçevesinde öncelikle 15 Temmuz'u yurt içi ve yurt dışında anlatmanın önemli bir adım olacağına işaret ederek, akademik çalışma yapan kurumların bu konuda sorumluluk alması ve ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

SETA olarak bu durumu başında kavradıklarını ve bir yıllık dönemde bu konuyla ilgili çok yönlü çalışmalar yaptıklarını anlatan Duran, "15 Temmuz'un, Türk siyasi hayatında çok önemli bir dönüm noktası ve tarihi bir an olduğu bilinciyle, SETA olarak son bir yıllık dönem içerisinde bu konuyla ilgili 9 kitap derledik, bunun 4'ü Türkçe, 4'ü İngilizce biri de Arapça, 4 rapor, 13 analiz çalışması, 13 perspektif çalışması yaptık, 2 adet 15 Temmuz özel sayısı dergi çıkardık. Bunun yanında 6'sı uluslararası düzeyde olmak üzere 14 panel, 2 uluslararası sempozyum gerçekleştirdik." diye konuştu.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER