ISPARTA-Murat Yolcu
Isparta'da, doğuştan işitme engelli olarak dünyaya gelen ve devlet korumasına alınan 13 aylık Faruk bebek, koruyucu ailesinin çabalarıyla duymaya ve konuşmaya başladı.
Isparta'da, Süleyman Demirel Üniversitesinde işitme engelli bebeklere eğitim veren Sinan Tarkan Arslan, üniversitedeki bir iş arkadaşının anlatmasının ardından devlet korumasındaki bir bebeğin koruyucu aileliğini üstlenmeye karar verdi.
Bu kararını eşi ve çocuklarına açıklayan ve onlardan da olumlu yanıt alan Arslan, geçen yıl gittiği Isparta Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde doğuştan işitme engeli olarak dünyaya gelen Faruk bebek ile tanıştı. Akademik alanından dolayı Faruk bebeğe özel bir ilgi duyan ve bebeğin normal bir birey gibi hayatına devam etmesine katkı sağlayacağına inanan Arslan, gerekli yasal prosedürlerin ardından koruyucu aileliği üstlendi.
İki çocuk sahibi Arslan'ın hayatına üçüncü çocuğu olarak 5,5 aylıkken giren Faruk bebeğin, hayatı da bu andan itibaren değişmeye başladı. Faruk'un ileriki yaşlarında zorluk çekmemesi için her gün evde eğitim veren Arslan, Faruk'u haftanın belirli günlerinde de işitme engellilerle ilgili bir eğitim merkezine götürmeye başladı.
Faruk'un halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen ve işitme engelli bireyin duymasını sağlayan cihazı kullanmasını isteyen Arslan, gerekli girişimler ve yazışmaların ardından ücretinin bir kısmını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ödediği, bir kısmını da bağışlarla topladığı parayla koklear implant cihazını almayı da başardı. Taktığı implantla artık duyabilen Faruk, ailesinin de çabalarıyla "baba", "mama", "al" gibi sözcükleri söylemeye başladı.
Faruk'u diğer çocuklarından ayırmayan ve her zaman ailesinin bir parçası olmasını isteyen Sinan Tarkan Arslan'ın en büyük hayali ise ileride Faruk'un normal bir birey gibi konuşabilmesi ve yaşayabilmesi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com