Kültür Sanat

Seslendirme sanatçıları ‘ekranda görünmeyen kahramanlar’

Bibersa Prodüksiyon'un kurucusu Birol Berber, seslendirme sanatçılarının ekranların görünmeyen kahramanları olduğunu söyledi.

Seslendirme sanatçıları ‘ekranda görünmeyen kahramanlar’
29-03-2019 20:17

Seslendirme ve dublaj hizmeti veren Bibersa Prodüksiyon'un kurucusu Birol Berber; ekranlarda, radyolarda, tanıtım filmlerinde, havalimanlarında gibi hayatın her yerinde duyulan seslerin sahipleri olan seslendirme sanatçıları üzerine konuştu. Berber, seslendirme sanatçılarının ekranların görünmeyen kahramanları olduğunu söyledi.

Seslendirme ve dublajın bilinenin aksine farklı şeyler olduğuna değinen Birol Berber, seslendirmenin marka, ürün ve hizmet için hazırlanan metne ses vermek, dublajın ise film ve dizi gibi içeriklerde karakterlere ses vermek olduğunu bildirdi.

Seslendirme hizmetinin ve dolayısıyla seslendirme sanatçılarının; TV, radyo, sinema gibi mecralarda reklam ve tanıtım filmlerinde, mağazalarda, havalimanlarında, metrobüste, asansörlerde, telefon santrallerinde anons olarak karşılaşıldığını ifade eden Berber, "Animasyon filmlerinden sesli kitaplara kadar hayatımızın her alanında seslendirme sanatçılarının etkisi var. Ekranda görülmedikleri ve bilinmedikleri için yüzleri tanınmasa da kimi ses sanatçılarının sesleriyle de oldukça popülerler" dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER