Genel

Semiha Yıldırım, 81 ilden çocuklarla bir araya geldi

Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 81 ilden 81 çocuğu Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ağırladı.

Semiha Yıldırım, 81 ilden çocuklarla bir araya geldi
23-04-2017 17:58

İSTANBUL

Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi eğitimci Semiha Yıldırım, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Türk Kızılayı İstanbul Şubesi'nin davetiyle İstanbul'a gelen 81 ilden 81 çocuk ile Halep'ten attığı İngilizce twitlerle dünyanın ilgisini üzerine çeken 7 yaşındaki Bana Alabed'i, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde ağırladı.

Torunları Ali Köylübay, Elif Köylübay ile Sena Bahar Yıldırım'ın da eşlik ettiği sabah kahvaltısında 81 ilden çocuklarla bir araya gelen Semiha Yıldırım, daha sonra Başbakanlık Çalışma Ofisi'nin bahçesine geçti.

Yıldırım, himayesinde düzenlenen etkinlik anısına çocuklarla birlikte çınar ağacı fidanı dikti, 81 ilden getirilen toprağın döküldüğü fidana can suyunu verdi. Etkinliğe katılan çocuklara ayrıca okullarının ya da evlerinin bahçesine dikmeleri için zeytin, çam fidanı hediye edildi.

Çocuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Yıldırım, daha sonra Başbakanlık Çalışma Ofisi'ni çocuklara gezdirdi.

Düzenlenen etkinlik için Karaman'dan gelen İkranur Ünal, programın sunucusu tarafından kürsüye çağrıldı. Küçük İkranur, bugün vesilesiyle gerçekleşen hayallerini anlatarak, "Hep İstanbul'u gezmek ve uçağa binmek istemiştim. Uçağa bindim ve İstanbul'u gördüm. Çok teşekkür ediyorum." diyerek duygularını dile getirdi.

Sunuculuk mesleğine de ilgi duyan küçük İkranur, yaptığı sunumla konuşmalarını yapmak üzere Semiha Yıldırım'ı kürsüye davet etti.

"23 Nisan, insanlık için barış dolu bir gelecek çağrısıdır"

23 Nisan'ın sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin temellerinin atıldığı gün olduğunu vurgulayan Yıldırım, bu vesileyle ülkenin istiklali uğruna canlarını vermiş tüm şehitleri rahmetle anarak, tüm gazileri minnetle yad ettiğini, başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere, Milli Mücadele'nin bütün kahraman askerlerini de rahmetle andığını dile getirdi.

Yıldırım, 23 Nisan'ın bütün çocuklar için çok değerli bir armağan olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğretmenlik hayatım boyunca öğrencilerime okul sıralarında 23 Nisan'ın önemini anlattım. 23 Nisan Mili Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu bir gelecek çağrısıdır. Bu çağrıdaki ruh ve şuurla geleceğin Türkiye'sini sizler inşa edeceksiniz. Siyasete, sanata, iş dünyasına, üretime, teknolojiye yapacağınız katkılarla Türkiye'ye yeni ufuklar açacaksınız. Milletim adına ve tüm öğretmenler adına sizlere güvendiğimi ve sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum."

Muhabir: Çiğdem Alyanak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER