Genel

Şemdinli'de el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi

Şemdinli ilçesi Balkaya Dağları'nda yürütülen operasyonda PKK'lı teröristlerce kullanılan iki girişli mağarada el yapımı patlayıcı düzeneği ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şemdinli'de el yapımı patlayıcı düzeneği ele geçirildi
27-03-2018 02:20

HAKKARÄ° (AA) - Hakkari'nin Åžemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın kullandığı iki giriÅŸli maÄŸarada el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi ve çok sayıda yaÅŸam malzemesi bulundu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak sınırından PKK'lı teröristlerin geçiÅŸlerinin önlenmesi ve hudut emniyetinin saÄŸlanması amacıyla 3. Piyade Tümen Komutanlığınca yürütülen operasyonlar kararlılıkla devam ediyor.

Bu kapsamda Balkaya DaÄŸları'nda arama tarama faaliyetini sürdüren Mehmetçik, teröristlerce kullanılan iki giriÅŸli, 125 metre uzunluÄŸunda, yer yer 3 metre yüksekliÄŸinde ve bir metre geniÅŸliÄŸinde maÄŸara buldu.

Birçok yaÅŸam alanının bulunduÄŸu maÄŸarada yapılan aramada, hilti, 8 jelikan benzin, 10 orta boy tüp, 55 kilogram mercimek, 250 kilogram ÅŸeker, 500 kilogram un, 250 kilogram fasulye, 250 kilogram nohut, 3 battaniye, 18 kilogram zeytin, 40 kilogram çay, 10 kilogram peynir, 4 kilogram salça, 330 karton sigara, 5 gaz maskesi ve filtresi, kiÅŸisel temizlik malzemeleri, 20 ampul, el yapımı patlayıcı düzeneÄŸi, soba, 3 çuval kitap, 300 CD, not defteri ve kod tablosu ele geçirildi.

Mehmetçik can dostunu sırtında taşıdı

Operasyonda, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıları bulmak için eÄŸitimli mayın arama köpekleri de görev yapıyor.

Mehmetçik, sarp daÄŸlık ve kayalık bölgede eÄŸitimli köpekleri, yürürken yaralanmamaları için bazı bölgelerde sırtında taşıyor.

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER