Genel

Sel felaketinin vurduğu Bozkurt hızla ayağa kaldırılıyor

Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından devlet, tüm gücüyle bölgede yaraları sarmak için yoğun çalışma başlattı. Ekiplerin çalışması sonucu ilçede hayat normale dönmeye başladı.

Sel felaketinin vurduğu Bozkurt hızla ayağa kaldırılıyor
08-10-2021 18:29

KASTAMONU (AA) - Kastamonu Valisi Avni Çakır, Bozkurt ilçesinde yaÅŸanan sel felaketiyle ilgili, "Bozkurt'ta hayat hızlı ÅŸekilde normalleÅŸiyor. Hala eksikliklerimiz fazla, bunun farkındayız ama vatandaÅŸlarımız yapılan çalışmalar sonucunda nasıl bir Bozkurt ile karşılaÅŸacaklarını bildikleri için bize son derece yardımcı oluyor." dedi.

Åžiddetli yağışın ardından 11 AÄŸustos'ta Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taÅŸması, can kayıplarının yanı sıra iÅŸ yerleri ile çok sayıda evin su ve balçık altında kalmasına neden oldu.

Selin ardından devlet, tüm gücüyle bölgede yaraları sarmak için yoÄŸun çalışma baÅŸlattı. Ekiplerin çalışması sonucu ilçede hayat normale dönmeye baÅŸladı.

Yürütülen çalışmaları inceleyen Vali Çakır, AA muhabirine, sel felaketinin ardından Toplu Konut Ä°daresi (TOKÄ°) tarafından ilçede üç noktada yaklaşık 350 konut için ihale yapıldığını söyledi.

Bunun yanı sıra Abana ve Bozkurt sanayi sitelerinin ihalelerinin de gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirten Çakır, Abana'da iÅŸe baÅŸlandığını, Bozkurt'ta da baÅŸlanmak üzere olduÄŸunu anlattı.

Kaymakamlık ve Emniyet MüdürlüÄŸü için de daha önce kültür sitesi için baÅŸlanıp yarım kalmış binada Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca süratli ÅŸekilde tadilat yapıldığını dile getiren Çakır, "Geçen hafta itibarıyla Kaymakamlığımızı ve Emniyet MüdürlüÄŸümüzü buraya taşıdık. VatandaÅŸlarımıza burada hizmet vermeye baÅŸladılar. Bozkurt'ta hayat hızlı ÅŸekilde normalleÅŸiyor. Hala eksikliklerimiz fazla, bunun farkındayız ama vatandaÅŸlarımız yapılan çalışmalar sonucunda nasıl bir Bozkurt ile karşılaÅŸacaklarını bildikleri için bize son derece yardımcı oluyor." dedi.

Hedef bir sene sonra tüm eksikleri giderilmiÅŸ yepyeni bir Bozkurt

Çakır selin ardından ilk 4 haftada temizlik çalışmalarının bitirildiÄŸine dikkati çekerek ÅŸöyle devam etti:

"Hasar tespitiyle ilgili tüm çalışmalarımızı tamamladık, ödememelerimizi konutlarda ve araçlarda gerçekleÅŸtirmiÅŸtik, bununla ilgili maÄŸduriyet kalmadı. Hem Bozkurt Kaymakamlığımız hem de civarda selden etkilenen kaymakamlıklarımızda sürecin saÄŸlıklı ÅŸekilde yürütülmesi noktasında yoÄŸun çaba sarf ediyoruz. Amacımız sayın CumhurbaÅŸkanımıza da söz verdiÄŸimiz gibi bir sene sonra her bakımdan tüm eksikleri giderilmiÅŸ yepyeni bir Bozkurt yaratmak. Bu konuda da en ufak bir sıkıntımız yok. Çalışmalarımızı büyük titizlik ve uyumla sürdürüyoruz."

Selden Bozkurt esnafının tamamına yakınının etkilendiÄŸini vurgulayan Çakır, "54 konteyner iÅŸ yeri kurmuÅŸtuk. Bu da ÅŸehre yoÄŸun canlılık kattı. Esnafımız son derece memnun. Bunun yanında konteyner yaÅŸam alanıyla ilgili altyapı çalışmalarını geçen ay tamamlamıştık. Åžu an 30 ailemiz burada barınıyor. 24 de boÅŸ yerimiz var. Talebi olanlar varsa hemen yerleÅŸtiriyoruz. Hem konteyner konut hem konteyner iÅŸ yerinde vatandaÅŸlarımız günlük hayatlarına büyük uyumla devam ediyor. Burada da en ufak bir ÅŸikayet yok, talepleri fazlasıyla karşıladık." diye konuÅŸtu.

Muhabir: Bilal KahyaoÄŸlu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER