Genel

Şehit polis annesi kaygılanmasın diye 'Tatile çıkıyoruz' demiş

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan polis Taşdemir'in annesi Saliha Üray, oğlunun uzun süreli bir operasyona katılacağı zaman "Anne tatile çıkıyoruz. Bizleri merak etme." dediğini aktardı.

Şehit polis annesi kaygılanmasın diye 'Tatile çıkıyoruz' demiş
05-11-2017 17:49

MANÄ°SA (AA) - Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ÅŸehit olan Özel Harekat Polisi Ahmet Alp TaÅŸdemir'in annesi Saliha Üray, oÄŸlunun operasyona çıktığını kendisinden gizlediÄŸini, uzun süreli bir operasyona katılacağı zaman "Anne tatile çıkıyoruz. Bizleri merak etme." dediÄŸini aktardı.

Balıkesir Edremit'te yaÅŸayan Saliha Üray, AA muhabirine, oÄŸluyla en son ne zaman bir araya geldiÄŸini ve telefonla yaptığı görüÅŸmeleri anlattı.

OÄŸlunun mesleÄŸini çok severek yaptığını söyleyen anne Üray, ÅŸehidin uzun süreli operasyonlara gitmeden önce kendisini aradığını, tatile gideceÄŸini söylediÄŸini belirtti.

"Anne tatile çıkıyoruz, bizi merak etme"

OÄŸluyla en son geçen Ramazan Bayramı'nda Salihli ilçesinde bir araya geldiklerini kaydeden Üray, "Bana 'Hep beraber Salihli'de toplanalım, orada bayramlaÅŸalım' dedi. Bayramda bir hafta boyunca Salihli'deydik. Ondan sonra da bir daha görüÅŸemedik." dedi.

Åžehadetinden bir hafta önce telefonla görüÅŸtüÄŸü oÄŸlunun operasyonlara katıldığını kaygılanmaması için kendisine anlatmadığını ifade eden Üray, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Hep operasyona katılıyormuÅŸ. Bana hiç haber vermez ve söylemezdi. Ülke dışında bir operasyona katılacağında ise bana 'Anne beni merak etme tatile gidiyorum' diyordu. Uzun bir süre görüÅŸememiÅŸtik meÄŸer Irak'a gitmiÅŸ, bana söylemedi. OÄŸluma 'Annem aklım hep sende. Kötü bir haber olacak diye haberlere bakamıyorum' diyordum. O da hem mesleÄŸini çok sevdiÄŸi için hem de vatan sevgisi ağır bastığı için 'Anne sen beni merak etme' diyordu."

Ä°lk görev yeriydi

Göreve 2011'de Diyarbakır Emniyet MüdürlüÄŸü AsayiÅŸ Åžube MüdürlüÄŸünde baÅŸlayan Ahmet Alp TaÅŸdemir, Diyarbakır'da merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde terör örgütü PKK/KCK'nın hücre evine güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda ÅŸehit olmuÅŸtu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER