Gündem

Şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı

Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terör saldırısı ile şehit edilen 49 Müslüman için Turgutlu'da gıyabi cenazesi namazı kılındı. İslamiyet'e ve Müslümanlara yapılan katliamın kabul edilemeyeceği ifade edilirken terör unsurlarına lanet yağdı.

Şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı
16-03-2019 22:32

Turgutlu Sivil Dayanışma Platformu'nun bileşenleri tarafından Turgutlu Pazar Camii'nde basın açıklaması ve ardından Yeni Zelanda'da gerçekleştirilen terör saldırısı ile şehit edilen 49 Müslüman için Turgutlu'da gıyabi cenazesi namazı kılındı.

Basın açıklamasını Eğitim Bir-Sen Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Tanrıkulu okudu. Tanrıkulu, açıklamasında, "Son Günlerde İslam'a ve Müslümanlara yönelik saldırılar artmıştır. Siyonist İsrail, Kudüs'te kutsal mabedimiz Mescid-i Aksa'yı işgal ederek Müslümanlara ağır zulümler yapmaya devam etmektedir. Bu ve benzeri saldırılar devam ederken Yeni Zelanda'da camilere yapılan saldırıda 49 Müslüman kardeşimiz hunharca şehit edilmiş, 48 kardeşimiz de yaralanmıştır. Saldırganın, saldırı için seçtiği yer ve zamandan silahların üzerine kimi İslâm karşıtı teröristlerin ve Müslümanlara karşı mücadele etmiş tarihi kişilerin isimlerinin yazılı olmasına, katliamın yapılma biçimine, saldırı anının Facebook'ta yayımlanmasına kadar birçok sembol İslamofobya'nın ne ölçüde tehlikeli bir aşamaya geldiğini göstermektedir. Saldırganın saldırıdan önce Türkleri de hedef alan 87 sayfalık manifesto yayımladığı, manifestoda Türklerin Avrupa'dan tamamen söküleceğinin ve İstanbul'daki bütün camilerin yıkılarak, Ayasofya'nın kiliseye çevrileceğinin ifade edildiği bilgisi, şeytanca niyetleri olan odakların, insanlığa, dine dayanarak vahim, korkunç bir komplo kurduklarını göstermektedir." dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER