Genel

Şehit amfibilerin hatıraları 'timsah yuvası'nda yaşatılıyor

Yurt içinde ve dışında terörle mücadele başta olmak üzere birçok kritik görevde yer alan ve bu uğurda şehit olan amfibi deniz piyadelerinin isimleri, "timsah yuvası" olarak adlandırılan Amfibi Deniz Piyade Tugayında yaşatılıyor.

Şehit amfibilerin hatıraları 'timsah yuvası'nda yaşatılıyor
12-01-2020 17:07

Ä°ZMÄ°R (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem karada hem de suda görev yapabilen gücü amfibi deniz piyadeleri, geçmiÅŸte olduÄŸu gibi günümüzde de yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadelede önemli görevler yürütüyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yaptığı sınavlar neticesinde mezuniyetlerine ve baÅŸarılarına istinaden fiziki yeteneÄŸi ve zor ÅŸartlarda görev yapma kabiliyetine göre çeÅŸitli kadrolarda istihdam edilen amfibilerin tamamı subay, astsubay, uzman ve sözleÅŸmeli er olarak profesyonel personelden oluÅŸuyor.

Amfibi Deniz Piyade Tugayında personel, keskin niÅŸancı, tahrip, komando ihtisas, bot operatörü gibi çeÅŸitli ihtisas kurslarına gönderiliyor.

Amfibi timi, özel görevlere yönelik teorik ve uygulamalı eÄŸitimlerin yanı sıra spor ve atış konusunda da "üst düzeyde" yetiÅŸtiriliyor. Askerler, su içinde de karadaki kadar hızlı hareket edebilmeleri ve görüntüleri dolayısıyla "timsah" olarak adlandırılıyor.

Güne sporla baÅŸlayan amfibi deniz piyadeleri, eÄŸitimlerini özel eÄŸitim alanları ve denizde sürdürüyor. Güç ve kondisyon geliÅŸtirme parkurunda fiziki dayanıklılık konusunda eÄŸitilen askerler, atış konusunda da en iyisi olmaları için özenle yetiÅŸtiriliyor.

"Yapmadığımız hiçbir ÅŸeyi yaptırmıyoruz" felsefesiyle hareket eden eÄŸitmenler, zorlu çalışmaları askerlerle birlikte uyguluyor.

Kıbrıs'ta 13, iç güvenlik harekatında 47 ÅŸehit

Kıbrıs Barış Harekatı'nda adaya ilk çıkarma yapan gazi birlik olan amfibi deniz piyadeleri, halen Hakkari'de ve Suriye'de Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekat bölgelerinde, Afganistan'da ve DoÄŸu Akdeniz'de aktif görev icra ediyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik harekatları sırasında ÅŸehit olan deniz piyadelerinin isimlerini Foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugayındaki "Ä°ç Güvenlik Harekatı Anı Salonu" ve "Kıbrıs Barış Harekatı Anı Salonu" ile buradaki fidanlıkta yaÅŸatıyor.

Tugaydaki anı salonlarında Kıbrıs Barış Harekatı'ndaki 13 ve iç güvenlik harekatlarındaki 47 ÅŸehidin fotoÄŸrafları ile kiÅŸisel eÅŸyaları, bir ÅŸehide ait mektup, silah ve teçhizat ile operasyonlar sırasında terör örgütlerinden ele geçirilen silahlar bulunurken, ÅŸehitlik hatıra fidanlığında ise her ÅŸehit için bir aÄŸaç ve onun altında da ÅŸehidin isminin yazılı olduÄŸu bir mermer taÅŸ yer alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER