Ekonomi

Scholz, Almanya’nın ilk LNG terminalinin açılışını yaptı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin ilk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinin açılışını yaptı.

Scholz, Almanya’nın ilk LNG terminalinin açılışını yaptı
17-12-2022 16:34
Berlin

Wilhelmshaven kenti açıklarında Kuzey Denizi’ndeki bir gemide düzenlenen açılış törenine Scholz’un yanı sıra Maliye Bakanı Christian Lindner, Ekonomi ve Ä°klim Koruma Bakanı Robert Habeck ile AÅŸağı Saksonya Eyaleti BaÅŸbakanı Stephan Weil katıldı.

Scholz burada yaptığı konuÅŸmada, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı baÅŸlattığı savaşın Ukrayna halkı için korkunç sonuçları olduÄŸunu, aynı zamanda tüm dünyanın bu savaşın etkilerini hissettiÄŸini söyledi.

Avrupa’nın ve Almanya’nın bunu yüksek enerji fiyatları ve enflasyonla da hissettiÄŸine iÅŸaret eden Scholz, “Elbette enerji güvenliÄŸini de düşünmemiz lazım.” dedi.

Başbakan Scholz, bu yılın başında, Rusya'dan gelen gazdan bağımsız olarak Almanya'nın gaz tedarik etmesi için her şeyin yapılması gerektiğine ve bunun için ülkenin kıyılarında terminaller inşa edilmesine karar verdiklerini anlattı.

Kısa sürede böyle bir terminalin inÅŸa edildiÄŸini belirten Scholz, “Bu Almanya’nın güvenliÄŸine önemli bir katkıdır." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Terminaldeki geminin bugün çalışmaya baÅŸlamasından sonra Stade, Lubmin ve Brünsbüttel kentlerinde de terminallerin inÅŸa edileceÄŸini aktaran Scholz, “Bu Almanya için iyi bir gün ve dünya için de Alman ekonomisinin güçlü kalacağına, üreteceÄŸine ve zorlukların üstesinden gelebileceÄŸine yönelik bir iÅŸarettir.” diye konuÅŸtu.

Wilhelmshaven’deki Jade Weser Limanı’nda inÅŸa edilen terminalin ana unsuru, tankerlere taşınacak sıvılaÅŸtırılmış doÄŸal gazı, gaz haline dönüştürecek ve Alman ÅŸebekesine yönlendirecek yaklaşık 300 metre uzunluÄŸundaki “Höegh Esperanza” gemisi.

Öte yandan çevre örgütleri hükümetin yenilenebilir enerji yerine fosil enerjiye yatırım yapmasından dolayı LNG terminalinin açılışını eleştirdi.

BUND adlı çevre ve doÄŸa koruma derneÄŸinden Imke Zwoch, kutlanacak bir durum olmadığını dile getirerek, “Bu tür fosil altyapı projeleri söz konusu olduÄŸunda herkes yeni bir Almanya hızından bahsediyor. Bu hızı, Almanya'nın fosil yakıtları aÅŸamalı olarak sonlandırmak için kullanmasını görmek isterdik.” ifadelerini kullandı.

“Fridays for Future” çevre hareketinin sözcülerinden Luisa Neubauer de Alman hükümetinin iklim politikasını eleÅŸtirerek, yenilenebilir enerjinin yaygınlaÅŸtırılması, iklimin korunması ve enerji tasarrufu çaÄŸrısında bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER