Genel

Schneider Electric ve Global Footprint Network, sürdürülebilir başarının yolunu gösterdi

"Kovid-19 krizini aşarak, herkes için esnek ve uygulanabilir bir geleceğe doğru ilerleyebiliriz. "

Schneider Electric ve Global Footprint Network, sürdürülebilir başarının yolunu gösterdi
22-08-2020 14:30

Schneider Electric ve Global Footprint Network, işletmelere tek gezegenle uyumlu ticari başarı göstermeleri konusunda rehberlik edecek, gezegenin ekolojik kaynaklar bütçesi kapsamında insanlığın refahını artırmak ve tasarım yoluyla sürdürülebilir bir gelecek yaratmak adına bir çerçeve sunacak bir e-kitap hazırladı.

Schneider Electric’ten yapılan açıklamaya göre, iş birliği ile hazırlanan "Tek Gezegende Refah Stratejileri” isimli e-kitap, giderek artan iklim değişikliği ve azalan kaynakla şekillenen bir dünyada şirketlere varlıklarını sürdürebilmeleri için bir çerçeve sunuyor.

E-kitapta açıklandığı üzere bu strateji, şirketlerin uzun vadede rekabet avantajı elde etmeleri için gerekli hale geliyor. Çünkü bugün şirketler, insanların refaha ve kaynak güvenliğine yönelik ihtiyaçlarını desteklemek üzere önceden planlama yaparak ekonomik açıdan başarılı ve esnek olma imkanını artırmak ya da işleri her zamanki gibi sürdürerek oyunun dışında kalmak arasında seçim yapmak zorundalar.

Bu iki kurum tarafından yapılan araştırma, dünya genelindeki mevcut binalar ve sanayi altyapısının yüzde 100’ünün, Schneider Electric ve ortakları tarafından sunulan kullanıma hazır enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji teknolojileri ile donatılması durumunda, dünyanın bu tarihi en az 21 gün ileriye taşıyabileceğini ortaya koyuyor. Bu, tek başına enerji alanında yapılan retrofit çalışmalarının üç haftalık bir fark yaratabileceği anlamına geliyor.

Dünya Limit Aşımı Günü’nün her yıl beş gün ileriye taşınması sağlanırsa, Paris İklim Anlaşması uyarınca 2050’den önce tek gezegen uyumluluğunu yeniden yakalamış olmak mümkün. Dolayısıyla 21 gün çok önemli bir fark yaratmak anlamına geliyor. Ayrıca bu e-kitapta ekonominin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren ve iş modelleri tek gezegen refahını destekleyen başarılı şirket örnekleri de yer alıyor.
 

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER