Ekonomi

Schneider Electric'ten Türk girişimcilere sertifika programı çağrısı

"Üretiminin yüzde 70’ini yurt dışına ihraç eden bir teknoloji firması olarak, Türk insanı için hizmet ve değer üretmekten dolayı gururluyuz"

Schneider Electric'ten Türk girişimcilere sertifika programı çağrısı
27-11-2020 18:43

Schneider Electric, bir süre önce Solar Impulse Vakfı ile hayata geçirdiği “Solar Impulse Efficient Solution (Verimli Çözüm)” sertifikasyon programına Türkiye’den de prototip aşamasında ya da ticarileşmiş ürün ve çözümlere sahip girişimcilerin başvurmaları için çağrıda bulundu.

Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, “Solar Impulse Efficient Solution” Programı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri doğrultusunda karbon nötr ekonomisine geçişte enerji verimliliğine odaklı, çevreye duyarlı ve kar amaçlı ürünlerin sertifikalandırıldığı dünyadaki ilk program olma özelliğini taşıyor. Bu sertifikaya sahip ürün ya da şirketler, program kapsamında hükümetler ve devletler nezdinde tanınma, yeni pazarlara açılma, yeni sermaye kaynaklarına erişme ve global çapta pazarlama ve tanıtım yapma imkanlarına kavuşuyorlar.

Dört yıl sürecek program kapsamında sertifikalandırılan girişimler, teknik inovasyon, karlılık ve çevrenin korunması kriterleri doğrultusunda bağımsız uzmanlarca belirleniyor. Halen Schneider Electric’in bu sertifikayı almaya hak kazanmış 8 enerji verimliliği çözümü bulunurken, dünya çapında 50’den fazla Schneider Electric uzmanı başvuru sahiplerinin süreçlerinin değerlendirilmesi süreçlerinde çalışıyor.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER