İSTANBUL
Schneider Electric ile Wartsila, dünyanın ilk sürdürülebilir lityum madencilik güç çözümünü başlatıyor.
Schneider Electric'ten yapılan açıklamaya göre, iki şirket, dünyanın en uzak lityum madenleri için sürdürülebilir, kesintisiz bir güç çözümü oluşturmak üzere iş birliği yaptı.
Bütünsel amaca yönelik güç sistemi, dünyanın her yerinden maden operatörlerinin kullanımına sunulan özelleştirilmiş güç kaynağı danışmanlığı ve tasarımı, güç altyapısı kurulumu, ekipman teslimatı, montaj, dijital mikro şebeke işletimi ve devreye alma işlemlerini içeriyor.
Schneider Electric ve Wartsila tarafından 20 yılı aşkın bir süreyi kapsayan iş birliği içinde geliştirilen çözüm, 200'den fazla projeyi kapsıyor ve enerjinin verimli dağıtımı ile kullanımını optimum hale getiriyor.
Madencilik sektörüne minimum çevresel ayak iziyle üst düzeyde uygun maliyetli bir güç çözümü sağlamak için mikro şebekeler, termik enerji üretimi, enerji depolama ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları bir araya getiriliyor ve bunlardan yararlanılıyor. Pilot projeler temel alındığında tipik sonuçlar şunları kapsıyor:
Yeni çözüm, maden başına yılda yüzde 20 veya 18 bin 500 ton karbondioksit (CO2) emisyonu azaltımı sunuyor. Yerel şebeke dışı dizelden üretilen güçten geçiş yapıldığında enerji maliyeti yüzde 40 azalıyor.
Projenin tasarım konsepti, madenin üretken hale getirmek için tam olarak doğru seviyede güç sağlarken madenin yaşam döngüsünü de uzatıyor. Sonuç olarak, bir madenin üretim hedeflerine ulaşması için işletme maliyetleri azalıyor ve güç kullanımı optimum hale getiriliyor.
Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com